pytania

10 listopada 2023 12:37

Więc tak.
Lat 40
Wzrost 176 cm
Waga- obecnie 78 kg

Po 15 latach przerwy wróciłem do siłowni, to było dwa lata temu.
Dwa razy robiłem masę i dwa razy redukcje, na masie fajnie rosłem ale przez pierwsza 6 tyg, potem rósł tylko brzuch, więc redukcje, po odstawieniu ww traciłem prawie 1 kg tygodniowa, a w sumie to 8 kg.
Więc znów masa bazując na ww, oczywiście dietę wrzucałem Wam do oceny i było ok, zapotrzebowanie też liczyłem według wzoru tego forum.
I znów pierwsze 6-8 tyg rosło fajnie, w klacie 3-4 cm a brzuch 1 cm, ale potem to się zmienia i w klacie 1 cm, a brzuch 4 cm..

Zanim zacząłem ćwiczyć, jadłem tłusto, kiełbasy , boczek, prawie codziennie smażone, no i frytki do tego, nie jadłem ryżu, kaszy itd.
Ważyłem latem 78 a zimą 80 kg i nic nie musiałem z tym robić, nie miałem opony, a teraz trzymam dietę jak fanatyk i zalewa mnie mimo że redukując schodzę do tych 15% tłuszczu, jak dorzucę ww to z początku jest fajnie, a potem znów zalewa.
Czy może być tak że mam taki organizm , który nie radzi sobie z ww i lepiej przejść na masę opartą na tłuszczach ?l

27 listopada 2014 12:36

Co myślicie o diecie tłuszczowej na dłuższą metę ?

Czy dieta taka może bazować głownie na tłustych mięsach oraz tłuszczu zwierzęcym oraz dodatkowo na orzechach, nasionach, olejach i oliwach. Natomiast węglę dostarczać jedynie z warzyw ?

Czy posiada ona w/w stosowaniu jakieś przeciwwskazania ?

25 stycznia 2016 17:14

Witam
WIEK 26 LAT
WAGA80KG
WZROST 182
STAZ 2 LATA NIEPRZERWANYCH TRENINGÓW
CEL CZYSTA MASA MIĘSNIOWA (8-10 TYG)

WITAM
Od początku roku stsouje diete bazującą w głównej mierze na tłuszczach (ok 150ww--180b--170t)waga stoi w miejscu, sylwetka wizualnie się lekko poprawiła, pewnie to kwestia wody, ale niestety mam też kilka problemów np zły nastrój, suchość w buzi itp
Cwicze 4 razy w tyg siłowo , dodatkowo 2 razy jakieś tabaty/interwał po treningu/ Praca siedząca wiec mniej kalorii
Mam niestety tendencje do łapania fatu dosyć łatwo..
Od początku roku przeszedłme na zywienie oparte na tłuszczach i samopoczucie było ok ale coś jakby teraz gorzej zaczynało się dziac, organizm chyba jednak potzebuje wiekszej ilosci ww.
Zastanawiam się nad wprowadzeniem rotacji makroskładnikami
wygladałoby to tak ze w dni z treningiem jadłbym
3000kcal---- 270gr ww---180grb--130gr t
Dzień bez treningu
2900kcal ---170ww--180gr b---165gr t

Czy taki rozkład bedzie ok??
Żródła ww to u mnie---płatki jaglane, owsiane, ziemniaki, ryz, kasza jaglana, owoce po treningu
tłuszcze--olej kokosowy (10gr dziennie), olej rzepakowy (ok 30 gr dziennie)orzechy (ok 40 gr dziennie), tran (ok 10gr dziennie), wiórki kokosowe (ok 30 gr dziennie) jajka (5-6 szt) reszta z miesa
białka--chude miesa (piersi miesa z ud, schab wieprzowy , wątróbka)jaja, wpc, twaróg

Mam jeszcze pytanie trenuje po I posiłku
sporo czytałem o pozytywnych aspektach ćwiczenia po posiłku białkowo-tłuszczowym, a ww dopiero po treningu, mozecie się ustosunkować do tego tematu?

25 marca 2016 20:25

Witajcie.

Przyznam że nie jestem przekonany do tej diety ale coraz więcej ludzi ją zachwala więc i ja chciałbym ją spróbować.

Co powinien wiedzieć ? Jakie produkty stosować? Przedewszystkim jakie mięso jesć ? Czy smażyć czy wybierać te tłuste?Jakie ?

Jeśli ktoś stosuję to chętnie wysłucham wskazówek

25 listopada 2015 22:26

Hej, nowe pytanie.
Postanowiłem spróbować diety wysoko tłuszczowej na redukcji. Mam 23 lata, 94,5 kg wagi, 184 cm wzrostu, endomorfik. Praca siedząca, aktywność 3x w tygodni po 40 min. Po przemnożeniu 94,5 x 24 x 1,3 wychodzi 2948 kcal. Myślę aby zacząć od 2600 kcal i zobaczymy jak będzie z wagą. Moje pytanie odnosi się jednak do proporcji makroskładników na redukcji przy tym rodzaju diety? Jak je dobrać?

28 marca 2016 17:36

Witajcie ,jakie mięsko i w jakiej formie spożywać mięso ?
Mam olej kokosowy,ryżowy i oliwę.

23 listopada 2014 23:25

Chcę zrzucić zbędny tłuszcz, dowiedziałem się, że przyjmowanie większej ilości zdrowych tłuszczy a ograniczenie węgli pomoże mi w tym. Co sądzicie na ten temat ?

29 marca 2016 16:41

Witam.

Tłuste mięsko mam do obiadu ,zastanawiam się co zjadać na kolacje.
Czasem sobie można pozwolić na łososia lub inną rybkę ale wiadomo to drogi biznes.Makrela wędzona niby tania ale co dzień to też się odechce jest.Jajka głównie jadam na śniadanie więc raczej też odpadają na kolacje.
NIe chcę zapychać się twarogiem czy lekkimi serkami wiejskmi dlatego zastanawiam się na twarogiem homogenizowanym 7,5%tłuszczu wraz z odżywką białkowa i orzechami czy wiórkiem kokosowym ?
Czy to dobre rozwiązanie ?

1 kwietnia 2016 19:34

Hej.

Oto lista moich produktów z których korzystam na diecie tłuszczowej,prosiłbym o wskazanie czego lepiej nie uzywać i dodanie czegoś od was:

Wieprzowina ,wołowina z tluszczykiem, łosoś,makrela wędzona,boczek wędzony ,jaja,śmietana 30%,tłuste sery homogenizowane(raz,dwa razy w tyg), majonez,kiszonki,brokuł,marchew ,banany,truskawki,ananas (owoce głównie w porze porannej lub po treningu) ,orzechy,olej kokosowy,oliwa,

1 lutego 2016 12:29

Witam wszystkich,
pewnie większość osób zaczyna redukcję i ma mnóstwo pytań co do diet, treningów,systemu odżywiania itd. I ja również mam bo mam już dość oglądania co rusz to nowych filmików gdzie każdy mówi coś ale nic z tego tak do końca nie wynika. JA chcę uzyskać konkret na pytanie tak jak w temacie czy dobrym połączeniem jest na redukcji dieta wysoko tłuszczowa, stosunek T do B min 2:1 reszta to W i nie ma tu mowy o jakiś ładowaniach węglami niskimi, średnimi i wysokimi tylko trzymamy je cały czas nisko do tego co drugi dzień trening FBW po 1 ćwiczeniu na każdą grupę mięśniową 3 serie po 5 powtórzeń na przemian ćwiczenia ale większość to na wolnych ciężarach oraz czy dieta tłuszczowa ta o której tutaj mówię nadaję się do systemu żywieniowego IF tzn. czy "szkodliwe" będzie zjedzenie 200g T w ciągu 4-6h? co do treningu to mam jeszcze pytanie czy robienie przysiadów konieczne jest aby wykonywane było co trening czy lepiej co drugi? Moje obecne zapotrzebowanie które mam to 2300kcal przy 92kg waga schodzi siła jeszcze jest i czy można wejść na dietę tłuszczową od ręki czy potrzeba cyklicznie powiedzmy po 50kcal na tydzień dokładać. dzięki wszystkim za uwagę i odpowiedzi pozdro

18 czerwca 2018 11:28

Witam mam za sobą okres redukcyjny na diecie low carb , zaczynalem diete z 15% węglowodanów 48% tłuszczu 37% białka i i trwalo to ok 2 tygodnie po czym zacząłem powoli podbijać węglowodany na rzecz tłuszczy przy tej samej liczbie kalorii z powodu złego samopoczucia , planuje teraz przejśc na reverse diet z dietą zbilansowaną , jak wyjsć z tak niskiej ilości węgli zeby nie zalać sie za bardzo tłuszczem ?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
2 lutego 2014 12:54

Witam mam pytanie dotyczace na temat diety opartej na tluszczach poniewz mam problem z cera gdy dostarczam zbyt dluzej ilosci wegli robia mi sie wypryski itd . i czy mozna ograniczyc wegle do okolo 100 gram moze troche mniej bo tyle moj organizm toleruje (cera) i zastapic kalorie tluszczami moj plan jest taki by pozyskiwac tluszcz z tranu, oleju lnianego , oliwa z oliwek ile dziennie powinnem wtrdy tego tluszczu pozyskiwac w zamian za wegle? i jakie to powinny byc tluszcze?

Pozdrawiam

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie