pytania
Więc tak.
Lat 40
Wzrost 176 cm
Waga- obecnie 78 kg
Po 15 latach przerwy wróciłem do siłowni, to było dwa lata temu.
Dwa razy robiłem masę i dwa razy redukcje, na masie fajnie rosłem ale przez pierwsza 6 tyg, potem rósł tylko brzuch, więc redukcje, po odstawieniu ww traciłem prawie 1 kg tygodniowa, a w sumie to 8 kg.
Więc znów masa bazując na ww, oczywiście dietę wrzucałem Wam do oceny i było ok, zapotrzebowanie też liczyłem według wzoru tego forum.
I znów pierwsze 6-8 tyg rosło fajnie, w klacie 3-4 cm a brzuch 1 cm, ale potem to się zmienia i w klacie 1 cm, a brzuch 4 cm..
Zanim zacząłem ćwiczyć, jadłem tłusto, kiełbasy , boczek, prawie codziennie smażone, no i frytki do tego, nie jadłem ryżu, kaszy itd.
Ważyłem latem 78 a zimą 80 kg i nic nie musiałem z tym robić, nie miałem opony, a teraz trzymam dietę jak fanatyk i zalewa mnie mimo że redukując schodzę do tych 15% tłuszczu, jak dorzucę ww to z początku jest fajnie, a potem znów zalewa.
Czy może być tak że mam taki organizm , który nie radzi sobie z ww i lepiej przejść na masę opartą na tłuszczach ?l
Witam
jestem po miesiącu diety 2000 kcal na której zrzuciłem 9 kg
teraz chce przez cały miesiąc ( na 4 tyg ) wejść na dietę ketogeniczna
i tu moje pytanie czy ta dieta jest dobra , jaką suplementacje stosować czy BCAA z Glutaminą wystarczy ?
Wzrost 185 waga 108.5
Hej. Oglądąłam filmik Michała Undry w ktorym twierdził że na takiej diecie nie trzeba liczyc kalorii,co sądzicie ?
Co myślicie o diecie tłuszczowej na dłuższą metę ?
Czy dieta taka może bazować głownie na tłustych mięsach oraz tłuszczu zwierzęcym oraz dodatkowo na orzechach, nasionach, olejach i oliwach. Natomiast węglę dostarczać jedynie z warzyw ?
Czy posiada ona w/w stosowaniu jakieś przeciwwskazania ?
Witam,
Mam 23 lata, 184cm wzrostu i 95 kg wagi. Lubię ćwiczyć ale chciałbym do tego uzyskać konkretny efekt czyli zejście do poziomu ok. 85 kg naturalnie w dłuższym okresie czasu. Wiele dobrego słyszałem ostatnio o diecie wysokotłuszczowej stąd moje pytanie - czy nadaje się do redukcji? Mój typ budowy to endomorfik.
Witam
WIEK 26 LAT
WAGA80KG
WZROST 182
STAZ 2 LATA NIEPRZERWANYCH TRENINGÓW
CEL CZYSTA MASA MIĘSNIOWA (8-10 TYG)
WITAM
Od początku roku stsouje diete bazującą w głównej mierze na tłuszczach (ok 150ww--180b--170t)waga stoi w miejscu, sylwetka wizualnie się lekko poprawiła, pewnie to kwestia wody, ale niestety mam też kilka problemów np zły nastrój, suchość w buzi itp
Cwicze 4 razy w tyg siłowo , dodatkowo 2 razy jakieś tabaty/interwał po treningu/ Praca siedząca wiec mniej kalorii
Mam niestety tendencje do łapania fatu dosyć łatwo..
Od początku roku przeszedłme na zywienie oparte na tłuszczach i samopoczucie było ok ale coś jakby teraz gorzej zaczynało się dziac, organizm chyba jednak potzebuje wiekszej ilosci ww.
Zastanawiam się nad wprowadzeniem rotacji makroskładnikami
wygladałoby to tak ze w dni z treningiem jadłbym
3000kcal---- 270gr ww---180grb--130gr t
Dzień bez treningu
2900kcal ---170ww--180gr b---165gr t
Czy taki rozkład bedzie ok??
Żródła ww to u mnie---płatki jaglane, owsiane, ziemniaki, ryz, kasza jaglana, owoce po treningu
tłuszcze--olej kokosowy (10gr dziennie), olej rzepakowy (ok 30 gr dziennie)orzechy (ok 40 gr dziennie), tran (ok 10gr dziennie), wiórki kokosowe (ok 30 gr dziennie) jajka (5-6 szt) reszta z miesa
białka--chude miesa (piersi miesa z ud, schab wieprzowy , wątróbka)jaja, wpc, twaróg
Mam jeszcze pytanie trenuje po I posiłku
sporo czytałem o pozytywnych aspektach ćwiczenia po posiłku białkowo-tłuszczowym, a ww dopiero po treningu, mozecie się ustosunkować do tego tematu?
Witam.
Tłuste mięsko mam do obiadu ,zastanawiam się co zjadać na kolacje.
Czasem sobie można pozwolić na łososia lub inną rybkę ale wiadomo to drogi biznes.Makrela wędzona niby tania ale co dzień to też się odechce jest.Jajka głównie jadam na śniadanie więc raczej też odpadają na kolacje.
NIe chcę zapychać się twarogiem czy lekkimi serkami wiejskmi dlatego zastanawiam się na twarogiem homogenizowanym 7,5%tłuszczu wraz z odżywką białkowa i orzechami czy wiórkiem kokosowym ?
Czy to dobre rozwiązanie ?
Hej.
Oto lista moich produktów z których korzystam na diecie tłuszczowej,prosiłbym o wskazanie czego lepiej nie uzywać i dodanie czegoś od was:
Wieprzowina ,wołowina z tluszczykiem, łosoś,makrela wędzona,boczek wędzony ,jaja,śmietana 30%,tłuste sery homogenizowane(raz,dwa razy w tyg), majonez,kiszonki,brokuł,marchew ,banany,truskawki,ananas (owoce głównie w porze porannej lub po treningu) ,orzechy,olej kokosowy,oliwa,
Witajcie.
Przyznam że nie jestem przekonany do tej diety ale coraz więcej ludzi ją zachwala więc i ja chciałbym ją spróbować.
Co powinien wiedzieć ? Jakie produkty stosować? Przedewszystkim jakie mięso jesć ? Czy smażyć czy wybierać te tłuste?Jakie ?
Jeśli ktoś stosuję to chętnie wysłucham wskazówek
Witajcie ,jakie mięsko i w jakiej formie spożywać mięso ?
Mam olej kokosowy,ryżowy i oliwę.
Chcę zrzucić zbędny tłuszcz, dowiedziałem się, że przyjmowanie większej ilości zdrowych tłuszczy a ograniczenie węgli pomoże mi w tym. Co sądzicie na ten temat ?
Hej, nowe pytanie.
Postanowiłem spróbować diety wysoko tłuszczowej na redukcji. Mam 23 lata, 94,5 kg wagi, 184 cm wzrostu, endomorfik. Praca siedząca, aktywność 3x w tygodni po 40 min. Po przemnożeniu 94,5 x 24 x 1,3 wychodzi 2948 kcal. Myślę aby zacząć od 2600 kcal i zobaczymy jak będzie z wagą. Moje pytanie odnosi się jednak do proporcji makroskładników na redukcji przy tym rodzaju diety? Jak je dobrać?