Masło orzechowe – z czym jeść masło orzechowe FIT
Masło orzechowe to jeden z ulubonych produktów zwłasza w środowisku fitnessu. Jest to spowodowane jego niebagatelnym smakiem i jednoczesnym korzyścią prozdrowotnym !!!
Sprawdź jakie to korzyści :)
Masło orzechowe to zdrowy produkt będący źródłem cennych kwasów nienasyconych
Zdrowe masła orzechowe różnią się znacznie od tych, które spotykamy na półkach supermarketów. Zawierają one naturalne, zdrowe tłuszcze, które znajdują się w składzie orzechów, z których dane masło powstaje. Najczęściej używa się komponentów w postaci orzeszków ziemnych, sezamowych. Jako, że masła orzechowe fit stanowią wynik tłoczenia tłuszczu z orzechów, pozbawione są niezdrowych tłuszczy trans jak np. olej palmowy. Potwierdzeniem tego jest ich gładka, półpłynna konsystencja. Masła orzechowe fit nie zawierają także dodatku cukru, dzięki czemu mogą być stosowane przez wszystkich ograniczających podaż tuczących węglowodanów.
Oczywiście masło orzechowe samo w sobie posiłku nie zastąpi, ale stanowi wyborne i smaczne źródło zdrowego tłuszczu w codziennych daniach. Masło orzechowe fit możemy dodawać do przepisów kulinarnych o tonacji wytrawnej jak i na słodko.
Masło orzechowe FIT jako sycące źródło tłuszczu w posiłku
Masło orzechowe- rozkosz dla podniebienia
Każdy, kto ma profesjonalnie rozpisaną dietę jest świadom, ile w kolejnych posiłkach powinien przyjąć poszczególnych składników pokarmowych, w tym tłuszczu. Gdy mamy spożyć dla przykładu 15 g tłuszczu możemy sięgnąć po 15 g oleju np. lnianego lub sezamowego. Wielu osób, szczególnie gdy należą do grupy łasuchów, to rozwiązanie nie będzie satysfakcjonować, gdyż jest ono mało sycące i dające raczej mierną rozkosz dla podniebienia. Jednak owe 15 g tłuszczu można przecież dostarczyć pod postacią 30 g masła orzechowego! Wystarczy masłem orzechowym posmarować przestygniętego grillowanego fileta z piersi kurczaka i całkowicie odmienić ten nudny posiłek! Jako, że masło orzechowe nie zawiera dodatku cukru stanowi doskonałe dopełnienie dań wytrawnych, ale także tych o nieco słodszej nucie smakowej
Masło orzechowe jako przełamanie smaku słodkich dań
Masło orzechowe nada niesamowitą nutę smakową słodkim przepisom kulinarnym. Wyobraźcie sobie proteinowe naleśniki, wykonane z białek jaj i mąki razowej, posmarowane cienką warstwą masła orzechowego smooth Trec, która zostanie przykryta warstwą chudego twarogu wymieszanego z borówkami.
Masło orzechowe może także dopełnić profil tłuszczowy porannego posiłku w postaci odżywki białkowej. Wymieszaj porcję Whey 100 np. w smaku czekoladowym, a następnie do tego dodaj 10 g masła orzechowego Peanut Butter Smooth Toffee. Wyobrażasz sobie tę niesamowitą, kremową konsystencję?
Pamiętaj dieta nie musi być nudna! Doskonałym jej przełamaniem może być masło orzechowe fit!