Zadaj pytanie

Jakie białko lepsze z izolatu mleka czy z proszkowane białko jaj?

Witam Michale
Chciałbym się zapytać o białko w odżywkach.Na filmiku odpowiadałeś na pytanie o mleku i powiedziałeś, że biały ser ma dużo białka to i tak wchłonie się w 50% a np.jaja i z mięsa ok 100%.Czy zatem z izolatem białka mleka jest podobnie i co byś powiedział na z proszkowane białko jaj.Dodam,że brakuje mi 5 posiłku i chcę go zastapić jakaś odżywką,ale one są napakowane chemią gumy guar,kwas cytrynowy - regulator kwasowości,charynian sodu, cyklaminian sodu - substancje słodzące,aromaty i inne wynalazki.Co o tym sądzisz i zaproponujesz odżywkę weglo-biał w miarę dobrą i naturalną lub jakieś samo białko.Znalazłem z proszkowane białko jaj ale z kwasem cytrynowym zaleciłbyś?Z góry dziękuję za odpowiedź
516
0
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie