pytania

7 listopada 2013 19:37

Witam , jestem na redukcji i chodzę na siłownie już 3 miesiące , widzę spadek wagi , lecz mam problem z posiłkami.Do szkoły zabieram kurczaka z ryżem i warzywami , ale zdarza się mi zabrać jakieś kanapki z ciemnego chleba.Szef siłowni , na którą chodzę poradził mi żebym po 18 nie jadł węgli.Jadłem najczęściej jakieś granulowane serki z pomidorem ale nie mam pomysłu na nic innego , a to już mi się przejadło.Przepraszam za może trochę głupie pytanie , lećz nie mam pomysłu.Z góry dziękuje za odpowiedź. < Fan > ;))

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
10 listopada 2013 20:11

Witam,nazywam się Paweł,mam 17 lat,waże okolo 90 kg i mam 205 cm wzrostu,interesuje mnie dieta zeby spalic tkanke tłuszczową na brzuchu.
chcialbym wiedziec jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne na dzien,i co powinienem jesc na sniadanie i kolacje

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
11 listopada 2013 12:31

Witam,mam pytanie.
Co powinienem jeść na sniadanie i kolacje podczas redukcji???

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
13 listopada 2013 06:39

Witam i proszę o pomoc w doborze najlepszej diety dla mnie Waze okolo 126 kilo i nie mogę sie zabrac za siebie gdyż nie wiem jaka dietę nalezy stosować chodze na silownie ale wiem ze bez diety za marne szanse na zrzucenie kilogramów Bardzo proszę o przykladowy. jadlospis

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
4 grudnia 2013 13:38

Witam. Od dawna miałem zamiar napisać do Ciebie z moim problemem. Mam 20 lat, 182cm wzrostu waga ok 70kg, i ok 5% tkanki tłuszczowej. Trenuję wyczonowo kolarstwo górskie. Moja waga startowa powinna wynosić ok 66-67kg. Obliczyłem swoje zapotrzebowanie kaloryczne, wyszło mi BMR 1800kcal, dodałem do tego ok 1500kcal spalonych na treningu i ok 500kcal z pozostałych aktywności. Wyszło mi w sumie 3800kcal, obciąłem z tego 300 aby trochę chudnąć ale nie za dużo żebym miał siłe na treningi. Nie wiem jak tyle kcal rozłożyć na posiłki, i jakie to posiłki mają być bo w sumie moja dieta ogranicza się do ryżu kaszy makaronu płatków owsianych, z kurczakiem albo indykiem i do tego jakieś warzywa+ rano na śniadanie Omlet Karmowskiego:) Dodam że trenuję codziennie, oprócz roweru w okresie przygotowawczym (od listopada do lutego) chodzę także na siłownię 2-3 razy w tygodniu, oraz trochę biegam. Nie wiem jak to wszystko rozłożyć żeby do kwietnia złapać wagę 66-67kg, czyli zrzucić nie dużo bo ok 4kg. Z góry dziękuje i pozdrawiam Łukasz Woźnica

13 stycznia 2014 22:35

Dzień dobry,
od jakiegoś czasu mam problem z ostatnim posiłkiem. Myślałam nad zakupem odżywki nocnej, jednak jestem uczulona na kazeinę ( bynajmniej tą z mleka krowiego ). Czy białko kazeinowe zawarte w odżywce wygląda tak samo, czy może jest stworzone w spoób by nas mniej obciążać? Jak Pan uważa czy po spożyciu takiej odżywki wystąpi u mnie tak samo reakcja anafilaktyczna?
Może jakieś sugestie odnośnie wieczornego posiłku?
Z g óry dziękuję za odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
14 stycznia 2014 20:09

Witam, od 7 lat trenuje piłke nożna. Chciałbym dowiedzieć się kilka podstaw dotyczacych regulowania tkanki tłuszczowej. Niedawno zrobiłem badania w których wykazało, że mam 10,3 % tkanki, byłem badany na standardzie. Trenerzy oraz ja sam chciałbym osiągnać jej stan w granicach od 8,5 do 9,5 %. Jakiś czas temu miałem 9,5% jednak po przerwie światecznej w której intensywność treningów była zredukowana tkanka wzrosła. I teraz tu pojawia się moje pytanie. Chiałbym się dowiedziec czego się wystrzegać aby tkanka nie podskoczyła oraz w jaki sposób ja skutecznie spalać.
Pozdrawiam Adrian

14 stycznia 2014 20:41

Czy jest gdzieś w internecie klasyfikacja produktów według indeksu sytości ? Bo sam nie mogę się niczego podobnego doszukać.

17 stycznia 2014 02:16

Czy zastosowanie diety IF Intermittent fasting na redukcji może przynieść zmniejszenie tkanki tłuszczowej oraz utrzymanie masy mięśniowej? W ogóle co o niej sądzicie?

17 stycznia 2014 06:52

Witam,
Moja początkowa waga to było 94kg przy 172cm wzrostu, bf ponad 30%. Po 3 miesięcznej redukcji na diecie Low-Carb udało mi się dojść do wagi 78kg i około 20% bfu, wciąż za dużo. Z czasem coraz bardziej zaczyna mi brakować węglowodanów a do tego dochodzi sesja gdzie przydałoby się troszke więcej energi.
Stosowana przeze mnie diete lc była dość rygorystyczna i na szybkie efekty więc z kaloriami też pojechałem do 1800-2000 (zależy ile tłuszczy z orzechów nabijałem). W tym momencie nie zależy mi już na szybkiej utracie wagi, lecz na wolnym schodzeniu bfem w dół, kalkulator po treningu pokazuje mi ok.2800 kcal, uwzględniając, że ćwicze 3x w tygodniu siłowo i po treningu robię cardio 35-40min w tym momencie.

Nowa dieta, którą chciałbym wdrożyć high-carb, ze względu na to, że nie chcę juz spadać z wagą tak mocno, ustaliłem 2800kcal-500kcal=2300kcal. czyli więcej niż na low carbie
Rozkład btw: w45% / b35% / t20%

Jak przejść z diety low-carb na wyżej kaloryczny high-carb i dalej redukować? Trzeba stopniowo napędzać metabolizm? co tydzień odejmować tłuszczy i dodawać węgli?

21 stycznia 2014 21:19

Witam chciałem wrzucić siemie na LC jako źródło tłuszczy i blonnika, ale nie wiem która formę wybrać.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie