pytania

14 marca 2015 07:56

Witam! Jestem w okresie redukcji. Wszystko idzie bardzo dobrze, lecz niestety dopadła mnie choroba (gorączka, zabity nos, ból gardła). Moje pytanie brzmi, jak ma sie to do stosowania diety?
Czy powinienem przez ten okres zwiekszyc podaż kaloryczną? Temperatura ciała stale jest podwyższona, utrata wody zwiększona więc czy to nie wpłyinie niekorzystnie na moją sylwetkę? Wiadomo. Chodzi mi o to by przez ten okres nie dopadł mnie zwiększony katabolizm, a co z tym idzie w parze ubutek tkanki mieśniowej.

15 lipca 2015 14:59

Witam, zaczynam walkę z nadmiarem wagi przy wzroście 180 cm mam 110 kg wagi i wygląda to nie specjalnie ;). Jaką dietę i jaki trening pan by radził, żeby schudnąć, chciałbym zejść minimum do 80 kg czyli te 30 kg. I w jakim czasie zdrowo można schudnąć tyle kg.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Patryk

14 sierpnia 2015 22:15

Witam

Od pewnego czasu zaczęłam pić w dużych ilościach wodę z cytryną( pół cytryny na 1l wody) i pije tak 1,5 litra dziennie przez cały tydzień.Czy pita w takich ilościach nie zaszkodzi? bo dziś w pracy troszkę mnie mdliło i w głowie się kręciło i nie wiem czy to nie od tego że za dużo tej cytryny.Możliwe że to od tego?

12 lutego 2015 14:04

Witam, jestem na redukcji i nie wiem czy dobry będzie danie główne krewetki z salsą z pomidorów i papryki ;)

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
13 stycznia 2016 18:19

Na ile gramów cukrów można sobie pozwolić na diecie? Na ile sobie wy pozwalacie podczas redukcji ?

Oczywiście nie mówię tu o czekoladzie ,lodach czy tego typu rzeczach a mam na myśli cukry które są w weglach np owoce jak banan ,czy płatki typu musli lub zwyczajne mleko czy jakiś jogurt z owocami (cukry)+ płatki owsiane jako zbilansowane śniadanie.
Tak samo niewielkie ilości pojawiają się w keczupie czy sosie pomidorowym (który jest np w rybcie z puszki)
Rodzynki,żurawina,wiórek kokosowy -wszystko to wliczam w makro jako dodatki do śniadania jednak sumując wychodzi trochę cukrów przez dzień.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Cukru białego nie spożywam nic.

16 lutego 2018 22:13

Witam czy tatar ( wołowina ) jest dobra na redukcji ? Czy lepiej skupić się na kurczaku?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
7 sierpnia 2014 18:27

Mam 2 pytania.
1. Mam koło 20% tłuszczu w ciele, i od ilu procent mógłbym zacząć robić masę? Niektórzy mówią 8, niektórzy 12, a inni 15. Nie jestem zbytnio umięśniony. Można powiedzieć, że jestem w nie ubogi więc przy 8% wyglądałbym co najmniej komicznie.

2.Gdzie można sprawdzić ile mamy tkanki tłuszczowej. Wiem, że są różne sposoby lecz chciałbym to sprawdzić metodą specjalistyczną. Jakieś mierzenie przez kogoś innego czy coś w ten deseń. Gdzie takich badań można szukać.

11 maja 2015 17:43

Witam,

jestem kobietą i mam 162 cm wzrostu i ważę 85 kg, z czego 50 kg to masa mięśniowa. Zależy mi na redukcji tkanki tłuszczowej. Od 2,5 miesiąca ćwiczę 6 razy w tygodniu (3 treningi siłowe + interwały i 3 treningi cardio) oraz odżywiam się zdrowo i jem 1600 kcal w dni nietreningowe, a w treningowe 1800 kcal, nie widząc efektów, wybrałam się kilka dni temu do dietetyka, który powiedział, że powinnam zwiększyć tą ilość do ok. 1700 i 2000 kcal zależnie od dnia, ponieważ mam wysokie zapotrzebowanie spoczynkowe (wyliczył mi on je na ok. 1600 kcal) Dzisiaj natomiast miałam trening personalny i trener powiedział mi, że powinnam w dni treningowe jeść 1700 kcal, a w nietreningowe 1500.

Mogłabym prosić o odpowiedź na pytanie: kto z nich ma rację? Nie wiem, czy zwiększyć czy zmniejszyć ilość kalorii w diecie.

14 czerwca 2016 11:13

Witam mam pytanie czy moge sobie normalnie pozwalac na robienie budyniu czesto jak kupuje jakis to jest on bez dodatku cukru na 0,5L daje 200ml mleka reszta woda czy to nie przeszkodzi w redukcji jezeli jest wliczone w bilans
Pozdrawiam

1 grudnia 2014 14:50

czy zamiast 100g ryżu mogę jeść parę pyrek na obiady

26 kwietnia 2016 00:15

mam pytanie ,ktore na pewno interesuje duza grupe osob, szczegolnie w okresie kiedy to zblizamy sie wielkimi krokami do majowki, wakacji , a dotyczaczy ona produktow zero kalorii jakimi sa miedzy innymi produkty walden farms(dipy,sosy zero kalorii) , napoje zero itp.
jak to z nimi jest na redukcji...?
jak sama nazwa wskazuje wspomniane powyzej produkty nie maja, badz wystepuja w nich niewielkie ilosci kalorii, natomiast maja ogromne ilosci sodu , ktora oczywiscie zatrzymuje wode w organizmie.
Zatrzymujaca sie woda w organizmie znacznie utrudnia odchudzanie ,wiec pytanie jak to jest bedac na ostrej redukcji.
Bardzo prosze o odpowiedz rozrozniajac napoje zero(cola zero,pepsi max itd) i oddzielnie dipy zero(np walden farms) gdyz w tej pierwszej grupie jest znacznie mniej sodu.
jedzac np kebaba przyjmujemy wielkie ilosci sodu ktora zatrzymuje wode, a jedzac produkty zero ktore tez zatrzymuja wode, ALE maja zero kalorii ma jakies powiazanie? przytyjemy?
Pozdrawiam Serdecznie

Rafał Doroszuk Na pytanie odpowiedział trener Rafał Doroszuk
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie