pytania

14 maja 2014 23:09

Witaj . Mam 15 wiem że troche mało , mam 186 cm wzrostu i 68 kg , chodzę 3 razy w tygodniu na siłownię , nie mam dużo tłuszczy jednak chciałbym mieć go jeszcze mniej . Jak mam to zrobić ? jestem bardzo aktywny fizycznie dużo gram w piłke i w inne sporty , ale żeby spalić jeszcze wiecej tłuszczu chyba powinienem stosować diete . ale jaka dieta w moim wieku jest odpowiednia i jak ją stosować ? Czy może ktoś z bardziej doswiadczonych kolegów mi odpowie ? Z góry bardzo dziękuje !

15 maja 2014 10:59

Witam, zastanawiam się czy wliczać kalorycznośc z marchwi do dziennego bilansu. Jestem na utrzymaniu wagi. Potrafię zjeśc 5 marchwi dziennie rozdzielone na 3 posiłki, dzięki nim nie czuje głodu.

Pytanie numer 2:
Ostatno odczuwam niechęć do siłowni... Muszę chodzić na siłe (chodzę gdyż chcę utrzymać masę, więc pozwalam sobie kiedy mam czas, nie mam planowanych dni)... Czy to może być spowodowane zbyt niskim bilansem kalorycznym?

15 maja 2014 19:22

witam.
czy jak bede utrzymywal deficyt kaloryczny (tam jakos mniej wiecej tłuszcze , wegle i białko ) i bede biegal to czy bede spalal tłuszcz ? (+bede bral bialko )

15 maja 2014 19:40

Jestem dziewczyną mającą 21 lat, 164 cm wzrostu i waże 54 kg. Moim planem jest 1. Faza redukcji, 2. Faza rozbudowy mieśni. Biegam do dwóch do trzech razy w tygodniu. Jem dziennie 1000-1100 kcal. Czy faza redukcji powinna trwać do momentu aż będe zadowolona z kilogramów czy powinna trwac jakiś czas? Moje drugie pytanie czy powinnam zażywać spalacze tłuszczu lub inne suplementy ?

21 maja 2014 19:28

Nurtuje mnie pewna sprawa., mianowicie co zrobić jeśli chce zrobić redukcje ale wypada mi ważne spotkanie(w restauracji) i 4-dniowywyjazd do rodziny w przeciągu najbliższego 1,5 tyg (spotkanie w tą sobotę, wyjazd w przyszłym tyg. (od czwartku). Nie można z jednej strony podporządkowywać życia redukcji ale z drugiej strony nie chce czekać, tylko zacząć tą redukcję a w te dni nie będę miała możliwości policzenia btw i miski. Czy takie zdarzenia mogą hamować redukcje, zwłaszcza że ja dopiero ją zaczynam (startuję od jutra). Czy organizm spala tłuszcz gdy zaistnieje deficyt kcal czyli po prostu calories in vs calories out czy musi minąć trochę czasu od rozpoczęcia redukcji żeby tłuszcz zaczął być spalany?

27 maja 2014 15:29

Witam wszystkich. Mam pytanko odnośnie diety. Otóż jestem po 12 tyg redukcji i udało się zjechać z wagi. 3 tydzień regeneruję siły , chodzę tylko do pracy i trzymam dietę taką jak na redukcji (dorzuciłem tylko jakieś owoce między posiłkami gdyż pracuję na budowie i nie chcę już chudnąć ). Mam pytanie odnośnie Revers diet. Może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć o co w niej chodzi ? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

3 czerwca 2014 20:40

witam mam 24 lata wzrost 180 waga 85 srednia aktywnosc fizyczna pracuje w wojsku zbytnio nie mam czasu na cwiczenia... chcialbym sie dowiedziec jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne przy redukcji... jak rozpisac diete oraz przykladowe dania. co jesc a czego unikac

z gory dziekuje ;)

4 czerwca 2014 08:36

Witam. Aktualnie jestem na redukcji. Moje pytanie jest proste: Czy na redukcji mogę wrzucić 30gram oliwy do śniadania, zamiast do drugiego posiłku? Dodam, że śniadanie jem około 9:00, natomiast drugie śniadanie 12:00.

12 czerwca 2014 09:16

Witam, jaką powinienem przyjąć kalorycznośc w dni trenongowe i nie treningowe aby nie utrzymać wagę? Chodzi Mi o wasze zdanie, od jakiej wy byście zaczynali na moim miejscu.
Mój trening 3x w tygodniu
-45-60min treningu siłowego + 30min rowerka + 30min skakanki

W dni nie treningowe trening brzucha i 30min skakanki.

12 czerwca 2014 15:26

Witam. Jestem po dwumiesięcznej wycince. Udała się całkiem dobrze, jednak makro nie zgadzały się w niej tak jak powinny. (kalorie się zgadzały) Wprowadziłem małą zmianę w diecie mianowicie: obciąłem 60g kury dziennie i dodałem 60g płatków owsianych do śniadania. (teraz makro wychodzą 2.5g białka/kmc 1g tłuszczy/kmc reszta węgle. Czy taka zmiana i takie dodanie węgli rano mnie nie zaleje? Dodam że chcę utrzymać aktualną formę ew. jeszcze trochę zrzucić przez lato i będę mniej więcej na zero względem kalorii. (skorygowane aerobami).


Tutaj macie jeszcze różnicę w kaloriach przed i po.: białko: przed:616kcal po: 579kcal węgle przed: 556g po: 732g tłuszcze: przed: 676 po:522

Czy to nie jest zbyt duża zmiana z dnia na dzień? Może zrobić to stopniowo?

12 czerwca 2014 16:23

Witam,

Mam 28 lat, 176 cm wzrostu. Od lutego stosuję dietę (przyznam, czasem od niej odbiegałem) i teraz ważę 72 kg (w lutym było to 78 kg). Średnio jem 5 posiłków dziennie, a w każdym z nich 10 g tłuszczu, 30 g białka i 60 g węglowodanów. Jestem jeszcze trochę otłuszczony, dlatego nadal chcę spalać tłuszcz. Dodam, że ze sportów uprawiam średnio 3-4 razy dziennie ćwiczenia typu pompki, przysiady, rower, opuszczanie na drążku, brzuszki. Natomiast zrobiło się już ciepło i im mniej mam tłuszczu tym z jednej strony lepiej, bo brzuch mniejszy, ale reszta ciała wygląda trochę "gorzej", bo robię się za chudy. :) Czy jest możliwe dobranie takiej diety, żeby jednocześnie mięśnie trochę urosły podczas redukcji tkanki tłuszczowej? Może więcej białka w diecie?

Pozdrawiam,

Dawid

13 czerwca 2014 12:07

Witam. Kilka dni temu skończyłem dwumiesięczną redukcję i chciałbym do sierpnia zostać w aktualnej formie ew. trochę jeszcze zrzucić, ale nie dużo. (175cm, 57kg, 17lat) (wiem, że za mało, ale musiałem zrobić redukcję w celu spalenia sutków na lato)(ginekomastia/lipomastia)(tutaj moja przemiana:http://i60.tinypic.com/bj8fmb.jpg) (byłem na diecie w której kalorie na końcu się zgadzały, na początku niestety nie, ale przez całą redukcje miałem źle ustalone makrosy. Wziąłem się za zmiane diety na prawie idealnie wyliczoną (t.j 2g białka/kmc 1g tłuszczy/kmc, reszta to węgle). Poniżej wstawie swoją dietę do oceny. Główne pytanie: Czy mogą być posiłki tak jak są spisane w diecie? (chodzi głównie o drugi posiłek t.j 50g piersi) (czy to nie za mało)? Jeśli jest tu coś do poprawy napiszcie mi, a od razu to zmienie.

I posilek:8:00/9:00


-2 jajka kurze cale

-20ml oliwy z oliwek

-cebula+szczypiorek

-100ml mleka 0.5%

-60g płatków owsianych górskich


II posilek: 11:00/12:00


-50g piersi z kurczaka


III posilek 15:00/16:00

100g piersi z kurczaka

-80g makaronu durum


IV posilek 18:00/19:00


100g piersi z kurczaka

-80g makaronu durum


V posilek 21:00/22:00

-serek wiejski 120g

-15g migdałów

białko: 115.64g 462.56 kcal

węgle: 163.37g 653.48 kcal

tłuszcz: 56.16g 505.44 kcal

razem 1622.6 kcal

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie