pytania

7 września 2017 11:08

Witam. Pytanie dotyczy kwestii redukcji i diety podczas redukcji. Co zrobić żeby bronić się przed spalaniem tkanki mięśniowej podczas redukcji? Czy oprócz zbilansowanej diety można się bronić przed tym zjawiskiem? Czy pomoże podwyższenie zawartości białka kosztem tłuszczu? Jakie jest Pana zdanie na temat spalaczy tłuszczu (fat burner)? Znalazłem opinie że BERRATOR jest dość bezpiecznym dla zdrowia z racji składu wspomagatotem spalania tłuszczu. Mam 185 cm 92 kg zatluszczenie około 30% endomorfik 24 lata. Zaplanowany mam trening cardio 3-4 razy w tygodniu po 40 minut. Trening cardio czy interwał?? Jakie wartości witamin i minerałów są dla mnie optymalne?

27 stycznia 2018 14:28

Cheat meal day jest potrzebny na redukcji chociażby po to by przyspieszyć metabolizm i dalej skutecznie redukować tkankę tłuszczową. Ale jak zrobić taki cheat meal day? Jednego dnia jestem na deficycie a następnego podnosze kaloryke do zapotrzebowania? (Oczywiście cheat meal dla mnie raz w tygodniu)

8 lutego 2018 19:55

Aktualnie redukuje. Trzymam białko 2g/kg mc I deficyt kaloryczny. Problem w tym, że moja dieta bogata jest w tluszcz (ok. 1,5g/kg mc) a reszta to węglowodany. Wynika to z moich przyzwyczajeń żywieniowych których nie chciałbym zmieniać. Pytanie, czy jest to błąd? Załączam przykładowy dzień jedzenia (teraz tego białka jest trochę więcej)

3 marca 2018 16:02

Cześć Michał,
postanowiłem do Ciebie napisać, ponieważ ostatnio dużo oglądałem twoich filmików w internecie, i bardzo mi się podoba twoje podejście do kulturystyki, diety, żywienia, stylu życia.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że poruszam temat który jest dość często poruszany na wielu portalach włącznie z tym, ale jak już niejednokrotnie sam wspominałeś w wielu swoich wypowiedziach, każdy z nas jest inny, ma inny styl życia, inną budowę ciała, inne potrzeby, oczekiwania, i że nie ma cudownej uniwersalnej recepty na wszystko (rozpiski żywieniowo-suplementowo-treningowej).

Dlatego tym bardziej chciałbym żebyś się pochylił nad moją osobą i pomógł mi w ww. temacie :-)

Mam 41 lat, 176 cm. wzrostu, ważę 96 kg. (rano po toalecie), 40% tłuszczu, 107 cm. w pasie, 101 cm. w biodrach, a moja BMI wynosi 31.0.
Jeżeli chodzi o kulturystykę, to nie jestem nowicjuszem, a w młodości sporo trenowałem (różne dyscypliny).
W wieku 21 lat zacząłem sporo trenować na siłowni do tego stopnia, że nawet otarłem się o sterydy, a moja przygoda z siłownią trwała parę lat.
Obecnie po formie z tamtych lat zostało nie wiele, a brzuch i biodra otuliła piękna, tłusta oponka ;-)
Niestety, obowiązki (dom, praca, dzieci) zrobiły swoje i się zaniedbałem do tego stopnia że wstydzę się własnego ciała.

W chwili obecnej, moje życie jest już na tyle poukładane, że przyszedł czas żeby w końcu znowu zadbać o siebie.
Biorąc pod uwagę mój dzień, chciałbym żebyś mi pomógł w ułożeniu profesjonalnej diety redukcyjnej, niezbędnej suplementacji, oraz ćwiczeń.
Pracuję od pon. do pt., w godz. 7-15, a w domu posiadam rowerek do ćwiczeń cardio.
Chciałbym żebyś mi powiedział kiedy najlepiej ćwiczyć (rano, popołudniu, wieczorem), jak (czy najpierw cardio, czy siłownia, jakie tempo, jakie przerwy, itd.), i ile razy w tygodniu, i czy/jak ćwiczyć w domu.

Mam tez pytanie, jakie masz zdanie na temat diety pudełkowej, gdyż od miesiąca takową stosuję (zwykła dieta redukcyjna 2200 kcl, i z tego co mi Pani "dietetyk" w mailu napisała, rozkład makroskładników to - cytuję:

"· białko 20-25%,
· tłuszcz 25-30%,
· węglowodany 50-55%.
Staramy się, aby jadłospisy były przygotowywane według następujących wartości:
· śniadanie – 25-30% energii
· II śniadanie – 10-15% energii
· obiad – 30-35% energii
· podwieczorek – 5-10% energii
· kolacja – 15-20% energii.
Co w odniesieniu do diety 2200 kcal odpowiada:
· śniadanie – 550-660 kcal
· II śniadanie – 220-330 kcal
· obiad – 660-770 kcal
· podwieczorek – 110-220 kcal
· kolacja – 330-440 kcal."

Na koniec dodam, że moim celem jest uzyskanie tkanki tłuszczowej na poziomie 10% - 15%, co pozwoli mi na fajne wyeksponowanie mojego umięśnienia (którego gdzieś tam jeszcze trochę zostało), przy jak najmniejszej utracie tkanki mięśniowej.

Ps. Zdaję sobie sprawę, że przede mną dużo, dużo pracy ;-)

Z góry dziękuję Ci za odpowiedź i wielkie sportowe POZDRO!!!

Artur

4 marca 2018 13:01

Nie mogę schudnąć. Poje posiłki w ciągu dnia wyglądają mniej więcej tak o 2 w nocy jem płatki owsiane i kawa o 6:30 trochę orzechów i kawa o 9:30 kanapka i ok 16 obiad moje godziny jedzenia musza wyglądać tak ponieważ mam na 4 do pracy

14 marca 2018 17:58

Witam, chciałabym schudnąć 10 kg, zaczęłam jeździć na orbitreku 4-5 dni w tyg po 45-50 min. Jestem na diecie 1300 -1400 kcal. W necie sprawdzałam sobie moje CPM I PPM i juz zgłupiałam jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne. Prosze o pomoc czy tyle kcal jest ok, czy może za mało? I jak dobrze ćwiczyć na orbitreku aby były efekty. Dziękuję bardzo za pomoc.

20 marca 2018 08:13

Witam serdecznie. Chciałabym się dowiedzieć co robię nie tak jeśli od miesiąca na diecie redakcyjnej spaliłam 0.9% tluszczu (z 31 na 30,1%) i zbudowałam 0,5 kg mięśni (z 48 na 48,5 kg) ? Moje zapotrzebowanie kaloryczne to 2100 a przyjmuje 1600 kcal dziennie. Ogolnie mam diete od trenera ale nie trzymam sie jej w 100% ale staram się żeby makro sie zgadzało Weglowodany 180g Tluszcze 50g i Bialko 130g. Co robię źle?

20 marca 2018 09:00

Witam :) Mam pytanie w jakiej postaci najlepiej jeść śniadania ,II śniadania na redukcji ? Pozdrawiam

22 marca 2018 20:27

Witam po treningu spozywam to co w tytule, uznaje to za normalny posilek dnia. Jadam 5 posilkow dziennie, i teraz moje pytanie czy moge uznawac to jako normalny posilek (okolo 300 kcal) przy diecie 2100 kcal, i czy powinienem jesc dodatkowo w moim przypadku kolacje powiedzmy godzine po wypiciu tego shake, czy normalnie za okolo 3h

Irek Żak Na pytanie odpowiedział trener Irek Żak
28 marca 2018 19:35

Witam.
Mam 25 lat, wzrost 154cm i waga 50kg.
Wykonuję trening siłowy i interwały/ aeroby 3-4x/tydź.
Z uzyskanego zapotrzebowania na makro przy redukcji wynika, że powinnam spożywać
1,7g białka/kg -> 85g
1,2g tłuszczu/kg -> 60g
węglowodany 273g
=> 1970kcal
Mimo, że to około 350 kcal deficytu to i tak wydaje mi się to za dużo, ponieważ nie jestem w stanie tego przejeść!!! Zależy mi na rozsądnej redukcji, ale mam wrażenie, że przy tak wyliczonym zapotrzebowaniu jem więcej niż kiedykolwiek..
Jak zmodyfikować te wartości żeby nie wprowadzić zbyt dużego deficytu?

11 maja 2018 10:48

Witam mam 172-3 cm ,wiek 23 lata, wzrosty waze 70-71 kg i kupiłem sobie spalacz tłuszczu burn 4 all od allnutrition
1 pytanie ile po zarzyciu na czczo musiał bym odczekać by mogł zjesć owsianke na mleku na śniadanie ,
2 jak dawkowac bo z tego co czytałem powinno sie brac 1 porcja dziennie na 2 razy ale 1 porcja tego produktu to sa 3 k. i nie mam jak tego podzielic na 2 co w takim wypadku powinienem zrobić .
Dodam link do produktu
https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Burn4All-opis34715.html

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie