pytania

29 maja 2015 16:40

Witam

Obliczam swoje zapotrzebowanie dziennie poprzez prowadzenie dziennika i nie przekraczam kalorii w ciągu całego dnia ale czasami zdarza mi się że przekroczę tłuszcze albo białko.Jaki to ma wpływ? i czy tkanka odkłada się jeżeli przekraczam minimalnie te tłuszcze lub węglowodany?

24 sierpnia 2014 10:24

witam.wlasnie skonczylem mase chce teraz zejsc na redukcje tylko nie wiem ile tego bialka tluszczy teraz potrzebuje?. obecnie na masie mialem B= 170g W=520 Kcal3700 T=84 Moje waga 84 wzrost 176 28lat. jeszcze jedno pytanko kalorie teraz musze stopniowe ucina co tydziej jakies 100-200 z weglowodanow?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
29 września 2014 23:02

Witam jakich mąk na redukcji do nalesników ciasteczek pizzy uzywac orkiszowa ryzowa zytnia pełnoziarnista ??

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
30 listopada 2014 21:42

Czy kleik ryżowy jest dobrym źródłem węglowodanów podczas redukcji??

23 grudnia 2014 15:48

Witam.Jak wygląda sprawa śledzi na redukcji ? Rozumiem że w oleju i śmietanie raczej odpadają (mimo iż jestem na diecie niskowęglowodanowej więć diete opieram na białku i tłuszczach.W jakich inny postaciach je można jeść ?Czy wogóle można ?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 marca 2015 02:01

Mam pytanie w zwiazku z pytaniem pierwszym. Czy kalorie spalone podczas silowni nalezy dodac do zapotrzebowania dziennego? Bo jesli osoba na redukcji potrzebuje 1800 kcal minus okolo 300 kcal deficytu to daje 1500 czyli to jest wartosc jaka potrzebuje by schudnac bez cwiczen? jednak co jesli podczas treningu spali ona kolejne 600 kcal to znaczy ze moze sobie pozwolic aby zjesc te 600 kcal wiecej? Czyli wtedy zapotrzebowanie przy redukcji byloby 1500+600(spalone podczas treningu)? Prosze o wytlumaczenie

5 sierpnia 2014 21:32

Witam to znowu ja, pewnie jestem Najaktywniejszą osobą (W zadawaniu pytań) , ale przepraszam.. Głównie chodzi Mi o to czy pomożecie Mi w "tkance tłuszczowej" ? Mam 20,8% Kurczę, przy 72 kg 174 cm wzrostu 14 lat to okropnie, chciałbym zgubić do 12 % , W ile mogę to zgubić?
Drugie pytanie Ile kalorii czy tam Kg to 1% tkanki tłuszczowej?
Trzecie Pytanie Pewna osoba na tej stronie, nawet pewne , bo ze 4 pomogły Mi w redukcji, aczkolwiek dowiedziałem się, że 2-2,5kg tylko schudnę na miesiąc, Dlaczego tak mało? Czy mam szanse na 4-5kg miesięcznie ? Nie ukrywam , że chciałbym do listopada ważyć na oko 61-62kg, Proszę nie pisać o zapotrzebowaniu makro jak i kalorii, dietach i cardio itp bo to wiem, tylko czy mam szanse ??
Czwarte Pytanie. Od ilu KG przy moim wzroście i tkance pojawiałby się
-Dwupak
-CzteroPak
-SześcioPak ???
Bardzo Mi na tym nie zależy, nie dla szpanu choć pewnie troche też by na tym polegało, aczkolwiek głównie Motywacja, Zawziętość , Wiara :) Jak pewna osoba wspomniała dieta to klucz , a Trening to zamek, tyle, że potrzebuje waszej Pomocy. Bo lubię być wszechwiedzący , ze tak to nazwę. ! Pozdrawiam i powodzenia w "waszych" sukcesach itp :)

16 lutego 2015 18:50

Witam

Czy można jeść płatki owsiane z mlekiem otrębami przennymi i np.rodzynkami na kolację zaraz po treningu? czy lepiej zjeść to na śniadanie? co powinno się jeść wieczorem

Pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
1 grudnia 2014 14:50

czy zamiast 100g ryżu mogę jeść parę pyrek na obiady

24 lipca 2014 13:53

Witam
Mam pytanie - co jeść po treningu siłowym lub cardio na redukcji? Chodzi mi o posiłek ok. 5 min po treningu i taki mniej więcej 30-60 min po nim.
Czy na redukcji bezpośrednio po treningu siłowym dobrym rozwiązaniem jest spożycie BCAA i Carbo (albo np. banan) a około godzinę po nim białko/twaróg?

Mam także pytanie co do posiłków po i przed cardio. Aeroby zwykle wykonuję wieczorem (siłownia rano), bo akurat tak bardziej pasuje mnie i moim kolegom :) Ok. dwie godziny przed bieganiem jem pełnowartościowy posiłek, 30 min przed cardio przyjmuję BCAA i spalacz tłuszczu. Po bieganiu białko. Czy to dobre rozwiązanie?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
10 marca 2015 07:11

Witam

Chciałabym się dowiedzieć czy ser mozzarella są tak samo tuczące jak ser gouda czy itp.Zazwyczaj ser mozzarella jadam rano na śniadanie albo daję do pizzy z mąki pełnoziarnistej .Lepiej ją odstawić całkiem czy jeść ale ograniczać?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
11 września 2014 00:23

Pierwszy raz w życiu zamierzam w najbliższym czasie przeprowadzić tzw. redukcję i doprowadzić swoje ciało do niskiego poziomu tkanki tłuszczowej aby uwydatnić osiągnięte rezultaty i uczynić sylwetkę bardziej atletyczną.

Zakupiłem odżywkę Meltdown firmy VPX jako pomoc w tej kwestii. Wiem, że posiada ona m.in. johimbinę, a gdzieś zasłyszałem opinię, że ta substancja gryzie się z węglowodanami. Odżywkę będę przyjmował 30 min po śniadaniu oraz 30-60 minut przed treningiem (rozpoczynam trening najczęściej w godzinach 19-20). Bardzo zależy mi na Państwa opinii na temat tego produktu jakim jest johimbina i ewentualne doradzenie mi czy i jakiego rodzaju węglowodany wykorzystać do układania diety w tym przypadku na śniadanie i posiłek przed/po treningowy?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
Kuba

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie