pytania

Witam Panie Michale!
Na poczatku chcialem podziekowac za swietnie prowadzone odcinki, oraz za cala swietną kampanie reklamową treca.
Zastanawiam sie nad weglowodanami prostymi po treningu. Moje pytanie brzmi czy w węglowodanach po treningu chodzi jedynie o to aby szybko uzupełnić glikogen mięśniowy? Innymi słowy chodzi tylko o to żeby mialy jak najwyższy indeks glikemiczny i były szybko strawne?
Jeżeli tek to moje pytanie brzmi: jaka jest różnica między suplami typu vitargo, vextargo albo carbo a innymi produktami zawierającymi prawie same szybko przyswajalne węglowodany typu rozgotowany ryż, rodzynki, żelki lub nawet miód? W czym po za wygodą te suplementy są lepsze? (osobiście mój żałądek źle trawi te suple)
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

Michał Karmowski Na pytanie odpowiedział trener Michał Karmowski

Hej, mam pytanie co do tego izotonika. Czy kiedy będę go pił podczas treningu z proporcją 70g/ 700ml wody to czy wystarczy aby po treningu organizm się zregenerował i będę mógł zjeść od razu pełnowartościowy posiłek składający się już z brązowym ryżem/ pełnoziarnistym makaronem czy gotowanymi ziemniakami - oczywiście z odpowiednim po treningu odstępem czasowym ? Chodzi mi to czy nie będę musiał już uzupełniać się węglowodanami prostymi. Pozdrawiam!

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie