pytania

30 stycznia 2014 21:19

Nie jem słodkiego i fast foodów od paru tyg wczoraj zjadłem kebaba czy to też fast food ? czy złamałem sobie obetnice że nie będę tego jadł czy to nie taki zły posiłek ? w cieście sałaty jakieś trochę było z 3 rodzaje trochę mięsa i sos ostry mały był taki tani więc ile mogł mieć kcal ? czy mogę sobie pozwolić na takiego podczas diety raz na mieś z góry sorry za głupie pyt :/

6 lipca 2015 12:29

Cześć,
Od jakiś 7-8 tyg jestem na redukcji. Pierwsze efekty były bardzo zadowalajace, -3kg i -4cm w pasie. Jednak po tym okresie nastąpił zastój, chociaż nie wiem czy to dobra nazwa. Waga dalej spada, w tempie około 0,5kg na tydzien, ale obwody niestety takie same niezależnie czy chodzi o te w pasie, w klatce, bicepsach czy udach. Redukcje zaczynalem z 81,5 kg, obecnie jest to 76,5-77kg. Jestem na minusie kalorycznym okolo -300 kcal (moje zapotrzebowanie to 2700-2800 kcal), trening siłowy 2x w tygodniu, aeroby/cardio 3x w tyg.
Jem 4 posilki dziennie w dni treningowe, 3 posilki w dni nietreningowe. Ostatni posilek przed snem praktycznie nie zawiera węglowodanów.

Nie mam już pomysłu co mogę zmienić, bo w teorii redukcja idzie dobrze, bo waga ciągle spada, ale efektów wizualnych brak. Macie może jakieś wskazówki na to jak temu zaradzić?
Pozdrawiam!

21 stycznia 2014 18:26

Proste pytanie, nic trudnego bardziej z ciekawości.. Jestem na etapie radukcji bf, no i wieczorem uzupełniam białko jedząc twarog poltlusty. I nie wiem wlasnie, z czym go moge jadać? Do tej pory jadalem z dżemem, a wy z czym mieszacie twarożek, jakieś pomysły, bo średnio lubie dżemy, ale jak nic ciekawego nie podacie, to sie pomęcze najwyżej :D

29 sierpnia 2014 01:01

Witam. Ułożyłem sobie dietę do swojego zapotrzebowania i chciałbym zacząć ją stosować. Moje pytanie jest następujące: Mięso, jajka, ryż, płatki owsiane wrzucać na wagę po usmażeniu czy przed? bo jak wiadomo ilość kalorii po usmażeniu lub ugotowaniu wzrasta, jeżeli mam np 20g białka na posiłek. i drugie pytanie: na produktach są podane wartości i makroskładniki produktów surowych, czy po obróbce termicznej makroskładniki se zmieniają czy zostają bez zmian? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

7 grudnia 2017 17:15

Dzien dobry. Mam problem z którym zmagam się od okresu dojrzewania. Byłam wyczynowym sportowcem- (siatkówka) i mimo zakończonej zabawy z tym sportem, pozostawałam dalej aktywna ruchowo, ale mój brzuch NIGDY nie był płaski. Mam 178 cm wzrostu, obecnie ważę 67 kg i opona w dole brzucha ciągle jest. Mam szczupłe ramiona, wystające obojczyki, a nawet żebra (jak mniej zjem;)) a brzuch cały czas bardzo mocno wystaje. Nigdy nie jest płaski, nawet po przebudzeniu. Dla przykładu: wymiar w klatce piersiowej to 88 cm, w talii 74 cm, brzuch w najszerszym miejscu tuż pod pępkiem 88 cm, biodra 98 cm, udo 58,5 cm. Kiedyś osiągnęłam wagę 59,5kg i przy moim wzroście była to juz granica niedowagi, a brzuch (oczywiście w obwodzie był mniejszy niż teraz) dalej mocno odstawał. To jest typowa opona. Obecnie stosuję dietę, mam treningi z trenerem personalnym, ale nie widzę efektów. Chudnę, ale na całym ciele, zmniejszam się w obwodach, ale brzuch jak wystawał, tak wystaje. Jego kształt nie zmienia się wcale. Nie mam problemów z wypróżnieniem, żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego, nie czuje wzdęć itp. Mam zdiagnozowany zespół policystycznych jajników. Bardzo proszę o pomoc. Nie chcę już bardziej tracić na wadze, bo góra mojego ciała jest juz szczupła. Co robić? Załączam zdjecia mojej sylwetki. Bardzo dziękuję za pomoc.

16 lutego 2018 22:13

Witam czy tatar ( wołowina ) jest dobra na redukcji ? Czy lepiej skupić się na kurczaku?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
4 października 2014 10:45

Witam.Mam takie pytanie. Czy płatki górskie różnią się czymś od płatków błyskawicznych?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
19 października 2014 12:32

Witam,

po okresie redukcji powoli zaczynam szykować się do budowania masy. Do tej pory w mojej diecie korzystałem z takich mięs jak pierś z indyka, wołowina oraz ryby - tuńczyk, łosoś, mintaj. Zdecydowanie lepiej jednak smakują mi ryby i stąd moje pytanie - czy są to źródła białka, które są tak samo wartościowe jak mięso drobiowe lub wołowina? Czy mogę oprzeć swoją dietę na w/w rybach? Zdaję sobie sprawę, że dobrze jest jeść urozmaicone produkty, jednak próbowałem już przyrządzać indyka/kurczaka na wszelakie sposoby i za każdym razem jedząc taki posiłek w ciągu dnia czuję lekką niechęć.

Pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
18 listopada 2015 19:05

Hej. Mam takie pytanko dotyczące słodzików. No bo stewia i erytrol to niby zdrowe słodziki, indeks glikemiczny niby 0 wiec nie podnosci cuku we krwi itd, ale co z faktem że podobno mózg odbiera słodki smak, jako, że idzie jedzonko i wyrzuca insuline a tu jedzonka nie ma i co? po dłuższym czasie takiego czegoś można mieć problemy ze zdrowiem jak i waga... co o tym sadzicie? Jak to jest z tym że mozg reaguje tylko i wylacznie na slodki smak i wtedy w ramach przygotowania wyrzuca inse?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
17 czerwca 2015 05:29

Witam! Jakie ryby polecacie na redukcji ? Co sądzicie o mintaju i pandze,bo o tej drugiej słyszałem wiele złych opini żeby jej nie jeść. Pozdrawiam!

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
18 lutego 2015 19:38

Witam

Czy można jeść tuńczyka z odrobioną majonezu,jajkiem na twardo i pomidorem do tego ciemne pieczywo na kolację?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie