pytania

18 sierpnia 2017 10:30

Witam,
staram się na masie jeść około 3g Białka na KG masy ciała na masie. Bilans białka uzupełniam twarogami i twarożkami jeżeli zjem dzienie 4x250g serków wiejskich czyli 1KG dziennie to nie obciąży za mocno moich nerek? Czy to niema różnicy czy jem 1kg mięsa czy 1kg serków wiejskich? Oczywiście oprócz tych serków wiejskich jem posiłki z mięsem. Staż 4 lata aktualna waga 92kg

Moja dieta wygląda na dziś tak:
1 posiłek - 4 jajka, 150g płatków owsianych z jakimiś dodtakami + witaminy i minerały

2 posiłek 2x250g serków wiejskich lub 2x150g puszki ryb

3 posiłek 200g mięsa + 100g ryżu + warzywa

4 posiłek 2x250g serków wiejskich jeżeli dzień treningowy + 100 g węgli

5 ostatni posiłek WPC 40g białka + serek wiejski


Czy inaczej byście to rozłożyli? Jem twarogi bo są one wygodniejsze do przygotowania mam ograniczony czas na komponowanie posiłków. Między posiłkami uzupełniam kalorie migdałami.




26 września 2017 17:50

kiedyś jak "robiłem masę", wazylem 86kg, aktualnie 77kg i mam chyba jakies 18bf, do jakiej wagi musiałbym zejść żeby mieć ładnie wyrzezbione cialo? Proszę tu o konkretną odpowiedź, jaka to miala by byc liczba ta waga w sensie...a jakies porady co do diet itp.

Irek Żak Na pytanie odpowiedział trener Irek Żak
17 września 2014 14:33

Hejka.
Mam pytanie odnośnie obróbki termicznej odżywki białkowej a mianowicie o jej podgrzewaniu.
Czy traci ona swoje właściwość po poddaniu takiej obróbce np. podczas smażenia naleśnika z odżywką czy jest to raczej nieszkodliwy proces?
Dziękuję i pozdrawiam: Łukasz

30 kwietnia 2015 18:30

Witam czy mógły mi ktoś ułozyc plan dla 16 latka na wzrost masy miesniowej i dostarczenie budulca do wzrostu wzwyz bo w tym wieku jeszcze sie rosnie.
wiek-16 lat
wzrost-183 cm
waga-79-80 kg
zamierzam cwiczyc 3 razy w tygodniu
W diecie prosze uwzględnić ze nie moge spozywac za duzo mleka krowiego bo wystepuje wysypka alergiczna.
dziekuje

19 maja 2015 22:14

Witam mam pewien problem otóż od kwietnia 2014 roku do lutego 2015 roku zrobiłem 16kg w miare dobrej jakości masy iw lutym waga stanęła a do lutego szła bez większych problemów i od lutego stanęła i jak na złość nie chce ruszyć z wymiarów i wyglądu jestem w miare zadowolony od kwietnia do lutego nie spożywłąem więcej jak 3500kcal i waga szła od lutego zacząłem kombinować podbijać kcal itd obecnie jestem na 4260kcal a z reguły jestem niejadkiem i czasami nawet taka ilość kalori doprowadza mnie do wymiotów jem 5,6 posiłków dziennie co około 3-4godziny.Dieta wygląda następująco:1posiłek:płatki owsiane 150g,400ml mleka,1banan,2posiłek: 2 jaja kurze całe,200g ziemniaków ,3posiłek przedtreningowy:150-200g kurczaka,150g ryżu białego,4posiłek od razu po treningu:koktajl z 2 bananów i 500ml mleka,5posiłek ok 60 min po poprzednim:150g ryżu,50g pieczywa pszennego ,6posiłek na sen:twaróg chudy 250g,oliwa z oliwek Suma:4263 kcal,182g białka,537g ww,160g tł a więć wszystkiego jest nadwyżka a waga dalej stoi w miejscu dodam że mam 17 lat,169cm wzrostu i 75-77kg wagi treningi zmieniam okresowo co 6-8tygodni .Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

27 września 2017 18:39

Ważę 77kg, i mam cos z 15-18% tkanki tłuszczowej w ciele..jak to wyrzezbic, do jakiej wagi musiałbym zejść aby mieć ładnie wyrzezbione ciało, chcę mieć "trochę" tych mięśni widocznych, wystarczy lekki zarys klatki, bicepsa, kaloryfera, i tyle, nic więcej.

Irek Żak Na pytanie odpowiedział trener Irek Żak
4 października 2013 19:13

Witam, jestem ekto: 180/65. Spożywam 2g białka zwierzęcego na kg m.c, 1,3 tłuszczy, 6 węgl. co daje 3100 kcal. Jeśli waga nie będzie się zmieniała to zwiększać tylko węglowodany i ew. czy zmienić ogólnie proporcje makro.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
25 października 2014 18:36

witam mam pytanie dotyczace smazenia np kurczaka ryby itp czy moge ozuwyac bez problemow codziennie do smazenia oliwy z oliwek lub oleju ryzowego badz dyniowego lub kazdego innego zdrowego oleju?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
9 czerwca 2017 12:23

Czy taki rozkład makroskładników jest dobry?
1650kcal
Białko:       20% 82g 330kcal
Tłuszcze:  30% 55g 495kcal
Węglowo: 50% 206g 825kcal
Mam 173cm i ważę 57kg wiem że białko trochę za wysoko ale chciałam rozplanowac to tak żeby było trochę mniej węgli bo wydaje mi się że jest ich zdecydowanie za dużo :(
Doradził ktoś jak dobrze dobrać te makro na redukcje? :)) Z gory dziękuje

28 maja 2015 10:52

Moge jeść od 12.00 do 16.30-17.00 takie godziny okna żywieniowego ?

24 sierpnia 2014 10:24

witam.wlasnie skonczylem mase chce teraz zejsc na redukcje tylko nie wiem ile tego bialka tluszczy teraz potrzebuje?. obecnie na masie mialem B= 170g W=520 Kcal3700 T=84 Moje waga 84 wzrost 176 28lat. jeszcze jedno pytanko kalorie teraz musze stopniowe ucina co tydziej jakies 100-200 z weglowodanow?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
10 marca 2015 07:11

Witam

Chciałabym się dowiedzieć czy ser mozzarella są tak samo tuczące jak ser gouda czy itp.Zazwyczaj ser mozzarella jadam rano na śniadanie albo daję do pizzy z mąki pełnoziarnistej .Lepiej ją odstawić całkiem czy jeść ale ograniczać?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie