pytania

17 lutego 2014 15:59

Witam.
Jak wygląda albo inaczej jak powinno wyglądać spozywanie warzyw w czasie redukcji? Jakie warzywa można spożywać a jakich należy się wystrzegać. Czy kalorie z warzyw powinno się wliczać do ogólnego bilansu kalorycznego?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
15 stycznia 2015 18:31

Mam pytanie czy raz w tygodniu można spokojnie zjeść np. 450g wątróbki w dwóch posiłkach. Z tego co wiem to w 100g jest dużo tych różnych witamin,czy w jakiś sposób taka dawka może szkodzić ??

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
7 grudnia 2014 17:03

Witam,
Chciałbym się dowiedzieć których typów i rodzi mąki mam unikać na redukcji, a których śmiało mogę używać.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
5 sierpnia 2014 21:32

Witam to znowu ja, pewnie jestem Najaktywniejszą osobą (W zadawaniu pytań) , ale przepraszam.. Głównie chodzi Mi o to czy pomożecie Mi w "tkance tłuszczowej" ? Mam 20,8% Kurczę, przy 72 kg 174 cm wzrostu 14 lat to okropnie, chciałbym zgubić do 12 % , W ile mogę to zgubić?
Drugie pytanie Ile kalorii czy tam Kg to 1% tkanki tłuszczowej?
Trzecie Pytanie Pewna osoba na tej stronie, nawet pewne , bo ze 4 pomogły Mi w redukcji, aczkolwiek dowiedziałem się, że 2-2,5kg tylko schudnę na miesiąc, Dlaczego tak mało? Czy mam szanse na 4-5kg miesięcznie ? Nie ukrywam , że chciałbym do listopada ważyć na oko 61-62kg, Proszę nie pisać o zapotrzebowaniu makro jak i kalorii, dietach i cardio itp bo to wiem, tylko czy mam szanse ??
Czwarte Pytanie. Od ilu KG przy moim wzroście i tkance pojawiałby się
-Dwupak
-CzteroPak
-SześcioPak ???
Bardzo Mi na tym nie zależy, nie dla szpanu choć pewnie troche też by na tym polegało, aczkolwiek głównie Motywacja, Zawziętość , Wiara :) Jak pewna osoba wspomniała dieta to klucz , a Trening to zamek, tyle, że potrzebuje waszej Pomocy. Bo lubię być wszechwiedzący , ze tak to nazwę. ! Pozdrawiam i powodzenia w "waszych" sukcesach itp :)

18 listopada 2015 00:34

chciałabym zmienić dietę na białkowo-tłuszczową, lecz wiem, że zwiększenie ilości tłuszczy i białek musi odbyć się kosztem węglowodanów. jaki jest mniej więcej stosunek procentowy tych makroskładników aby nie spowodowało to zbytniego przyrostu tkanki tłuszczowej. czy chcąc zdobyć trochę więcej masy mięśniowej jest polecana ta dieta?
od niedawna spożywałam ok 200 g węglowodanów, 100 g białka i 25-30 tłuszczy. kierując się pewną zasadą: węglowodanów 4g/kg masy ciała, białka 2g/kg, tłuszczu 0,5g/kg. nie dostrzegałam zbytnio pozytywnych efektów a co więcej czułam niedostatek kaloryczny pożywienia, zresztą co się dziwić skoro to wychodziło ok 1400 kcal a moje zapotrzebowanie wynosi ok 1600-2000?

16 kwietnia 2014 12:05

Witam, moje pytanie brzmi: czy wliczać warzywa do bilansu kalorycznego? I jescze jedno pytanie jem płatki owsiane 100 gram dziennie w tym jest 20 gram białka wliczać te białko do bilansu? Z góry dzięki za odpowiedź.

8 lipca 2014 10:37

Witam. Pytanie kieruję do Pana Michała :) Jestem zwolennikiem naturalnego nabierania masy i nie stosuję nic oprócz białka/serwatki WPC (na razie zaczynam suplementację, więc chcę zostać przy tym). Otóż zastanawiam się czy lepiej przygotowywać swoją pierś kurczaka na parze czy zostać przy smażeniu? Mój posiłek wymaga 30g białka, 45g ww oraz 13g tłuszczu, a 416 kcal zamyka całość. Gotowane na parze 250g ziemniaków da mi węglowodany i trochę białka, za to 100g piersi daje resztę. Brak mi tylko tłuszczu, który uzupełnię tranem czy omega-3. Wydaje mi się to idealnym rozwiązaniem.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
26 sierpnia 2014 21:11

Cześć mam pytanie odnośnie ostatniego posiłku. Ile godzin przed snem powninen on być spożywany ? Może on być obfity ? Co najlepiej zjeść na ostatni posiłek ? Z góry dziękuje za odpowiedz :)

5 grudnia 2013 21:48

Siema, mam 15 lat, 185 cm wzrostu i ważę 84 kg. Chciałbym przejść na redukcje, tylko mam słabą wiedzę na temat odżywiania. :) Na potreningu.pl pokazało mi że muszę jeść dziennie w przybliżeniu 3900 kcal żeby utrzymać wagę. Jak powinienen zmniejszać te mikroskładniki ? Proszę napiszcie ile powinienen jeść kcal na początku i o ile zmniejszać np. co tydzień. Prosiłbym też o napisanie ile z tego gram to powinny być węglowodany ile białko a ile tłuszcze ( wydaje mi się że 50%,40%,10% jadąc pokolei :D)
Z GÓRY DZIĘKI PAKERZY ! :D
POZDROOO !

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
30 stycznia 2014 21:19

Nie jem słodkiego i fast foodów od paru tyg wczoraj zjadłem kebaba czy to też fast food ? czy złamałem sobie obetnice że nie będę tego jadł czy to nie taki zły posiłek ? w cieście sałaty jakieś trochę było z 3 rodzaje trochę mięsa i sos ostry mały był taki tani więc ile mogł mieć kcal ? czy mogę sobie pozwolić na takiego podczas diety raz na mieś z góry sorry za głupie pyt :/

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie