pytania
Cześc mam pytanie a mianowicie czy używacie ketchupu ? Bardzo go lubię i czy można go dodawać do jedzenia. Z góry dziękuję za odpowiedz.
Witam. Jakie miesa warto jesc oprócz piersi z kurczaka i ligawy wołowej i ile razy w tygodniu? Bo np schab bez kosci ma porównywalnie duzo białka jak kurczak ale juz 3x wiecej tłuszczu wiec sadze ze nie nalezy przesadzac :)
Pozdrawiam
Siemka. Co sądzicie o śniadaniu w postaci mleka z płatkami kukurydzianymi. Pasują mi do makro. z góry dzięki za odpowiedź
Witam przy wadze 65 kg jem 130 g białka ale słyszałem ze jakaś tam część z 130 g utracimy podczas treningu i też wypróżnię czy powinno być go więcej niż 130 g ?
Witam,
jestem kobietą i mam 162 cm wzrostu i ważę 85 kg, z czego 50 kg to masa mięśniowa. Zależy mi na redukcji tkanki tłuszczowej. Od 2,5 miesiąca ćwiczę 6 razy w tygodniu (3 treningi siłowe + interwały i 3 treningi cardio) oraz odżywiam się zdrowo i jem 1600 kcal w dni nietreningowe, a w treningowe 1800 kcal, nie widząc efektów, wybrałam się kilka dni temu do dietetyka, który powiedział, że powinnam zwiększyć tą ilość do ok. 1700 i 2000 kcal zależnie od dnia, ponieważ mam wysokie zapotrzebowanie spoczynkowe (wyliczył mi on je na ok. 1600 kcal) Dzisiaj natomiast miałam trening personalny i trener powiedział mi, że powinnam w dni treningowe jeść 1700 kcal, a w nietreningowe 1500.
Mogłabym prosić o odpowiedź na pytanie: kto z nich ma rację? Nie wiem, czy zwiększyć czy zmniejszyć ilość kalorii w diecie.
Witam . jestem ekto. 180cm 65 kg 16 lat. Buduje teraz mase mięśniową. Podobno na masie należy spożywać 2 g /kgmc białka 2-7 węgli i 1 g tłuszczu. NO WŁASNIE 1 g tłuszczu !! Jeżeli "zjem" np 10 łyżek oliwy (prawie 1000 kcal ) ( ok.90g tłuszczu) to zaleje mnie czy przetworzy się to w mase miesniową? Oczywiście wraz z odpowiednią liczbą węgli i białek !
PS. Zależy mi na oliwie bo można nią łatwo nabić kalorie a nie zawsze mam czas na normalny posiłek :) pozdro...
Witajcie!
Jak pewnie każdy wie brokuły są coraz droższe i coraz brzydsze.
Jak jest z brokułami mrożonymi można je codziennie jeść jako porcja warzyw do posiłków?
Pozdrawiam!
WWitam, chce się dowiedzieć do ilu procent tkanki tłuszczowej najlepiej zejść żeby zacząć masowanie ? Obecnie jestem na redukcji, także co sądzicie o tym ? Z góry dzięki
Witam. Mam pytanie odnośnie białka. Powiedzmy, że robię masę i mam dodatni bilans kaloryczny. Co się stanie, gdybym przyjmował za mało białka. Mając dodatni bilans przybieram na masie, jednak byłaby to masa tłuszczowa a mięśnie by się nie rozwijały? Jak wyglądałoby to na redukcji? Gdybyśmy nie dostarczali odpowiedniej ilości białka, czy tracilibyśmy mięsnie? Nie mam problemu z białkiem, interesuje mnie jednak ta rzecz.
Pozdrawiam.
Witam
czy na redukcji można smażyć pierś z kurczaka >?? czy raczej tylko gotowana???
Więc tak.
Lat 40
Wzrost 176 cm
Waga- obecnie 78 kg
Po 15 latach przerwy wróciłem do siłowni, to było dwa lata temu.
Dwa razy robiłem masę i dwa razy redukcje, na masie fajnie rosłem ale przez pierwsza 6 tyg, potem rósł tylko brzuch, więc redukcje, po odstawieniu ww traciłem prawie 1 kg tygodniowa, a w sumie to 8 kg.
Więc znów masa bazując na ww, oczywiście dietę wrzucałem Wam do oceny i było ok, zapotrzebowanie też liczyłem według wzoru tego forum.
I znów pierwsze 6-8 tyg rosło fajnie, w klacie 3-4 cm a brzuch 1 cm, ale potem to się zmienia i w klacie 1 cm, a brzuch 4 cm..
Zanim zacząłem ćwiczyć, jadłem tłusto, kiełbasy , boczek, prawie codziennie smażone, no i frytki do tego, nie jadłem ryżu, kaszy itd.
Ważyłem latem 78 a zimą 80 kg i nic nie musiałem z tym robić, nie miałem opony, a teraz trzymam dietę jak fanatyk i zalewa mnie mimo że redukując schodzę do tych 15% tłuszczu, jak dorzucę ww to z początku jest fajnie, a potem znów zalewa.
Czy może być tak że mam taki organizm , który nie radzi sobie z ww i lepiej przejść na masę opartą na tłuszczach ?l