pytania

2 lipca 2014 12:04

Witam.
Mam lekki tłuszczyk, nie chce redukować, i chciałbym nabić jak najwięcej mięśnia.
Jakie czynniki składają się na masowanie z głową?
Idealnie wyliczony dodatni bilans kaloryczny + aeroby?
Powiedzmy że zapotrzebowanie do utrzymania wagi mam 3000kcal.
Ile kcal musi być żeby przybrać czystą mase mięśniową, trenując z aerobami?
Dodam że jestem taki endo/mezo.


10 września 2014 17:33

Witam mam 20 lat 190 cm wzrostu i ważę niecałe 70 kg.Od zawsze miałem problem z przybraniem jakiejkolwiek tkanki tłuszczowej. Chciałbym poprzez jakąś dietę bądz treningi trochę przytyć ponadto 3 razy w tygodniu trenuje piłkę nożną.Mam nadzieje że dostane jakieś wskazówki aby nabyć paru kilogramów. Z góry dziękuje za pomoc

13 września 2014 18:36

W szkole nie mam czasu na zabieranie ze sobą posiłków do szkoły i jedzenie tego ze względu na brak czasu... nie wiem jak to pogodzić. Myślałem o jakiś zamiennikach posiłków? Chodzi mi o dwa posiłki w ciągu dnia, reszta jest w porządku. Mój trening teraz składa się głównie z ćwiczeń aerobowych + basen 3-4 razy w tygodniu.

2 kwietnia 2016 14:42

Witam. Przygodę z redukcją zaczęłam kilka msc temu. Przy wzroście 160 i wadze 58 dostarczalam max. 1000kcal + 4x tyg interwały, w dni pomiędzy stosowalam treningi siłowe. Po opamietaniu, zmieniłam ilość dostarczanych kalorii na 1900, B143, T60, W190. Boję się, że zacznę gromadzić tkankę tłuszczową po zmianie diety, a chciałam wyrobić się z formą do wakacji..:(

22 lipca 2014 20:38

Witam Panie Michale. Chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo rozłożyć makroskładniki w diecie na masę obecnie jestem po skończonej redukcji ważę 67kg (4%bf) mam 172cm wzrostu ćwiczę 5-6 rzy w tygodniu i chciałbym zrobić dobrą suchą masę mięśniową. Według wyliczeń powinienem jeść 3300kcal teraz jem 2700 na redukcji jadłem 2500 i z każdym tygodniem dodaje 100 kcal aż dojdę do docelowych 3300 mój bilans makroskładników jest następujący: białko-15% węglowodany 55% i tłuszcze 30%. Proszę o jakąś poradę w tym temacie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.

30 marca 2014 21:23

Witam,
Ostatnio czytałem dość sporo artykułów na temat liczenia białka w diecie. Jedne źródła mówią, że należy liczyć 2 g/kg.m.c białka pełnowartościowego, a inne, że należy liczyć 2g łącznie, czyli również z takich produktów jak ryż, kasza itd. Jak to w końcu jest ? I ile białka należy przyjmować na deficycie kalorycznym w celu "utrzymania" mięśni ? Pozdrawiam :)

3 czerwca 2014 18:25

Witam , przyznaje , że mam problem z rozpoznaniem typu budowy swojego ciała , czy istnieje możliwość , że np. bym wysłał komuś swoje zdjęcia iKtoś by mi odpowidział na to pytanie ? Pozdrawiam

26 kwietnia 2016 16:13

witam . jestem ciewkawy czy jezeli spalam np 500kalori podczas treningu cardio , to spozywajac swoje zapotrzebowanie kaloryczne nie musze ucinac kalori a moze nawet dodac okolo 200 aby byc na deficycie 300

1 kwietnia 2015 00:16

Witam, od kilku miesięcy jestem na redukcji, udalo mi sie zrzucic pare kilogramow tluszczu. Waze 73kg mam 175cm wzrostu i poziom bf to okolo 20-25%. Moje pytanie dotyczy ilosci spozywanych posilkow, otoz od kilku tygodni jem 3 posilki dziennie: sniadanie, II sniadanie i obiad potem czekam okolo 2h i robie trening. Czy taki tryb dnia jest odpowiedni do redukcji czy powinienem cos zmienic? Wiele czytalem o tych 5 posilkach dziennie ale nie wiem jak je rozlozyc w moim dniu. Moja dieta to okolo 1600 kalorii, 120g bialka 140g weglowodanow 25g tluszczu.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie