Zadaj pytanie

Łukasz Bartkowski

Łukasz Bartkowski
ranking
207
pytania
17
komentarze
1
odpowiedzi
7
odznaki Atleta brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 7 sierpnia 2015 11:26

Witaj. Redukcja to nic innego jak pozbycie się tkanki tłuszczowej. Jeżeli ktoś ma jej za dużo, wtedy zaczyna redukcję. Jeżeli uda Ci się robić beztłuszczową masę mięśniową to redukcja byłaby niepotrzebna, natomiast to mało prawdopodobne. Masuj tyle, aż nie uznasz, że Twój body fat jest za wysoki, wtedy przyjdzie czas na redukcję :)

dodał odpowiedź 6 sierpnia 2015 22:46

ogólnie panuje taka zasada, że albo tłuszcze wysoko i węgle nisko, albo węgle wysoko a tł€szcze nisko. Jeżeli chcesz mieć nisko tłuszcze, to 1g-1,5g na kg masy ciała, natomiast w przypadku Twojej opcji jest troche inaczej, gdyż jeżeli chcesz trzymać wysoko tłuszcze, musisz całkowicie usunąć węglowodany ze swojej diety, tylko wtedy taka dieta będzie miała sens. Węgli powinno zostać max 40g na poprawne funkcjonowanie mózgu. Orzy Twojej porpozycji organizm będzie czerpał energię z węglowodanów, natomiast wysoka podaż tłuszczy jedynie zwiększy Twój body fat. Jeżeli utniesz węgle, organizm nie bedzie mógł z nich czerpać energii, więc będzie czerpać ją z tłuszczy. Pozdrawiam

dodał odpowiedź 6 sierpnia 2015 22:40

Miałem kiedyś przepuklinę pachwinową i na początku nawet o tym nie wiedziałem gdyż nie było żadnych śladów, ale z czasem zaczął pojawiać się "guzek". Myślę, że najlepiej będzie jeżeli pójdziesz do lekarza i powiesz mu co się przydarzyło, lekarz oceni to najlepiej.

dodał odpowiedź 29 grudnia 2014 16:01

Generalnie paradoksem jest, że w żółtku jest więcej białka niż w białku, więc polecam jeść całe i nie dzielić :) Jedzenie w proszku nigdy nie będzie tak dobre, jak normalne jedzenie, więc wniosek nasuwa się sam :)

dodał odpowiedź 18 października 2014 20:17

Ja zawsze robiłem Twaróg z mlekiem, a jezeli chcesz żeby był słodszy, możesz dodac trochę cukru lub miodu :) Ja zawsze dawałem tak : 200 gram twarogu, 250 ml mleka, 15 gram cukru i jeden banan :)

dodał odpowiedź 24 sierpnia 2014 12:02

Może się mylę, ale kiedyś czytałem trochę na ten temat i doczytałem się, że jedząc pikantne sosy/przyprawy wzrasta nam zapotrzebowanie kaloryczne, gdy przyśpiesza nam metabolizm. Co za tym idzie musimy zjeść więcej, aby masa rosła. Sam zawsze byłem wielkim smakoszem ostrych rzeczy, natomiast musiałem je odłożyć na bok gdy robiłem masę, gdyż jako ekto mam bardzo szybki metabolizm i ciężko mi robić masę, a ostre sosy tylko oddalały mnie od celu zwiększając moje zapotrzebowanie.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie