Zadaj pytanie

Justyna D.

Justyna D.
ranking
160
pytania
38
komentarze
0
odpowiedzi
3
odznaki Atleta srebrny

Treści:

dodał odpowiedź 21 kwietnia 2015 21:34

Marcin, dzięki za linki. Jednak, co istotne, autorzy tych artykułów piszą o tym, ze gotowe produkty bezglutenowe są niekorzystne dla naszego zdrowia i z tym sie zgodzę. Zadając to pytanie myślałam raczej o zbożach bezglutenowych, takich jak np. Kasza jaglana, komosa, gryka... Moim zdaniem nie sa wcale gorszym źrodłem witamin i minerałów od pszenicy, a na pewno zawierają więcej błonnika... ponadto nie zawierają gliadyny i aglutyniny i wielu innych ...

dodał odpowiedź 21 kwietnia 2015 19:53

Sara R. czy możesz podaj jakieś linki/tytuły, z których korzystasz? W sieci znalazłam sporo na temat korzyści wynikających z odstawienia glutenu, mało natomiast jest informacji o tym, co piszesz. Szczególnie interesuje mnie to, ze po odstawieniu glutenu mozna po włączeniu go znów do diety zachorować na nietolerancje.

dodał odpowiedź 19 listopada 2014 14:20

Hej, Czy nie miałeś raczej na mysli RESVERATROLU?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie