Zadaj pytanie

Dawid jolo

Dawid jolo
ranking
195
pytania
20
komentarze
0
odpowiedzi
9
odznaki Atleta brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 19 kwietnia 2015 20:57

TO JEST CALA DIETA I CO ?????????????????????????

dodał odpowiedź 19 kwietnia 2015 20:56

Kaloryczność: ~2800 kcal DIETA nr 7 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I Śniadanie: OWSIANKA - Płatki owsiane 10 łyżek, Rodzynki 3 łyżki, Migdały 5 szt., Mleko 2 % , Odżywka białkowa 1 porcja -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- II Śniadanie: SAŁATKA Z WARZYWAMI i SERKIEM WIEJSKIM - Serek wiejski 200 gram, - 4 rzodkiewki, pół ogórka szklarniowego, szczypiorek - sól i pieprz Do tego 3 kromki pieczywa żytniego -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obiad: MAKARON SPAGHETTI Z POLĘDWICZKAMI - Polędwiczka wieprzowa skrojona w kostkę 250g, - Makaron spaghetti 150 gram - Dodać do polędwiczek pod koniec smażenia -> Ugotowane 100 gram brokułów i 1 łyżkę orzechów włoskich -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podwieczorek: SAŁATKA Z SZOCZEWICY I FETA - Zielona soczewica około 100 gram, jeden mały pomidor, pół czerwonej papryki, pół żółtej papryki, ćwiartka czerwonej cebuli, łyżka natki pietruszki, kilka oliwek, 70 gram seta typu feta średnio tłustego, - łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka octu z czerwonego wina, jeden ząbek czosnku, szczypta słodkiej papryki, sól i pieprz -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolacja: TUŃCZYK Z MAKARONEM - Tuńczyk w wodzie/sosie własnym 1 puszka, przecier pomidorowy do smaku, drobno pokrojona ćwiartka cebuli , 100 gram makaronu (bezglutenowego), 1 łyżka oliwy z oliwek

dodał odpowiedź 19 kwietnia 2015 20:56

Kaloryczność: ~2800 kcal DIETA nr 6 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I Śniadanie: SEREK WIEJSKI z dodatkami - Serek Wiejski 200g, Płatki owsiane 10 łyżek, Rodzynki 3 łyżki, Migdały 5sztuk , (Płatki zalać wodą) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- II Śniadanie: NALEŚNIKI ORKISZOWE Z TWAROGIEM I MIODEM - Cztery naleśniki z mąki orkiszowej - 150 gram twarogu i 4 łyżki miodu jako farsz -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obiad: PAELLA Z KURCZAKIEM - Filet z piersi kurczaka pokrojony w kostkę 200g - podsmażyć lekko - Pół czerwonej papryki, pół małej cukinii, jeden pomidor- pokrojone wrzucić do kurczaka, jedna łyżeczka przecieru pomidorowego – gotować/smażyć pod przykryciem aż wszystko zmięknie - dodać 100 gram ryżu już wcześniej ugotowanego. - doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podwieczorek: SAŁATKA GRECKA - 100 gram sera feta średnio tłustego, kilka listków sałaty lodowej, jeden mały pomidor, jeden ogórek gruntowy lub pół szklarniowego, pół małej cebuli, łyżka oliwy z oliwek, kilka oliwek, niecała łyżeczka oregano, bazylia, -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolacja: BROKUŁY Z SEREM FETA - jeden duży brokuł gotowany na parze (przed zmieszaniem razem warto ostudzić) - 50 gram sera typu feta średnio tłustego, 20 gram prażonego na patelni słonecznika łuskanego, mały jogurt

dodał odpowiedź 19 kwietnia 2015 20:55

Kaloryczność: ~2800 kcal DIETA nr 5 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I Śniadanie: JAJECZNICA - Jaja 5 duże, Pomidor 1 szt., Chleb żytni razowy 4 kromki, Cebula i szczypiorek do smaku -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- II Śniadanie: OMLET Z SZYNKĄ I POMIDOREM - 5 jaj całe zmiksowane. Przy smażeniu kładziemy na omleta szynkę, pomidor. Gotowy omlet posypujemy posiekaną roszponką (opcjonalnie dodać przecier pomidorowy) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obiad: ŁOSOŚ Z ZIEMNIAKAMI PUREE - Filet z łososia 200 gram - 3 duże ziemniaki zgniecione z jogurtem naturalnym - 4 łyżki kapusty kiszonej -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podwieczorek: SHAKE - BANAN Z TRUSKAWKĄ - Jeden duży banan, 4 truskawki,1,5 porcji odżywki białkowej -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolacja: TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM - 150 gram twarogu - posiekany szczypiorek i rzodkiewka - sól i pieprz do smaku, jogurt według uznania aby otrzymać konsystencje - 3 kromki pieczywa żytniego

dodał odpowiedź 19 kwietnia 2015 20:55

Kaloryczność: ~2800 kcal DIETA nr 4 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I Śniadanie: OWSIANKA - Płatki owsiane 10 łyżek, Rodzynki 3 łyżki, Migdały 5 szt., Mleko 2 % , Odżywka białkowa 1 porcja -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- II Śniadanie: OMLET Z BANANEM - Omlet z 5 jaj zmiksowanych z jednym dużym bananem -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obiad: CHILLI CON CARNE Z INDYKA/KURCZAKA - 150 gram indyka - czerwona papryka, pół puszki fasoli czerwonej, jeden duży pomidor - sól, pieprz, ostra papryka, oregano , czosnek, łyżka sosu sojowego - 100 gram ryżu -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podwieczorek: SAŁATKA Z WĘDZONEGO KURCZAKA - 200 gram wędzonej piersi kurczaka, pół puszki ananasa(odsączonego z soku), pół puszki kukurydzy, Jedna łyżka majonezu, pieprz do smaku -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolacja: PASTA JAJECZNA - 4 jajka na twardo, rzodkiewka, szczypiorek, łyżeczka majonezu, - 4 kromki pieczywa żytniego

dodał odpowiedź 19 kwietnia 2015 20:54

Kaloryczność: ~2800 kcal DIETA nr 3 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I Śniadanie: OWSIANKA - Płatki owsiane 10 łyżek, Rodzynki 3 łyżki, Migdały 5 szt., Mleko 2 % , Odżywka białkowa 1 porcja -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- II Śniadanie: KANAPKI - Chleb żytni razowy 4 kromki, Pomidor w plastrach, Szczypiorek, 4 plastry twarogu półtłustego(100 gram) Pieprz i sól -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obiad: FILET Z INDYKA Z RYŻEM - Filet z piersi indyka/kurczaka 250g (smażone) - Ryż brązowy 100g - Warzywa na patelnie mix(1/2 opakowania) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podwieczorek: SAŁATKA KOLOROWA - Wędzona pierś kurczaka 150 gram pokrojona w kostkę, Ser typu Feta 60g, Papryka czerwona 1/3 całej, Cebula ¼ średniej wielkości, Kukurydza konserwowa 5 łyżek, 2 łyżki majonezu -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolacja: PSTRĄG PIECZONY -3 Pstrągi średniej wielkości(nadziać masłem, pietruszką, plastrami cytryny, całość skropić cytryną do smaku, zawinąć w folie i piec w piekarniku ~25-30 min w zależności od piekarnika), - kasza jaglana 60 gram z łyżką masła

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie