Zadaj pytanie

Przepis na łososia ze szpinakiem i frytkami z batatów

3039
2

Najnowszy odcinek z serii Dietetyczna Kuchnia

Przepis na łososia ze szpinakiem i frytkami z batatów (składniki na 2 porcje):

* 200 g filetu z łososia bez skóry

* 200 g liści szpinaku

* 10 g orzechów pini

* 350 g batatów

* 3 ząbki czosnku

* 5 g oleju kokosowego

* przyprawy wg uznania.

Filet oczyszczamy, dzielimy na dwie części, doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.

Ząbki czosnku obieramy, siekamy.

Orzeszki pini podprażamy na patelni z odrobiną oleju kokosowego. Dodajemy czosnek a następnie szpinak. Całość doprawiamy solą, pieprzem.

Filety z łososia smażymy na oleju kokosowym.

Bataty dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na kształt frytek. Rozkładamy je równomiernie na blaszce (można użyć papieru do pieczenia) i doprawiamy słodką papryką. Pieczemy w temperaturze 250 stopni przez 20 minut. Efekt frytek uzyskamy kiedy kawałki ziemniaków nie będą się z sobą stykać.

Oceń treść:
(0 głosów)
dodał odpowiedź 6 maja 2015 01:42
Swietny przepis. Musze go wyprobowac
dodał odpowiedź 12 czerwca 2015 21:01
fajna sprawa z tymi frytkami
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie