2 marca 2015 17:38 •
Jak dzielić posiłki podczas pracy 12-godzinowej dniówka, nocka, jedendwa dni wolne?
Witam! Mam dość specyficzny wymiar pracy - jak w tytule jeden dzień od 7 do 19, następny dzień od 19 do 7. Schodząc z nocki mam dzień ten wolny i następny. Potem kółko się zatacza, dniówka, nocka i znowu wolne. Mój problem polega na tym, że chcę przejść na redukcję i jakoś sensownie rozłożyć posiłki w ciągu dnia i nocy unikając chaosu żywieniowego. Dodam, że budzę się o 6-7 rano codziennie, wyjątkiem jest dzień po nocce gdzie idę spać ok. 8 do 11-12. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam serdecznie!
676
4
dodał odpowiedź 2 marca 2015 17:46
Masz możliwość jedzenia w pracy? Jeżeli tak to zapotrzebowanie nie bierz jako 1 dzień tylko sumuj np. te 4 dni i oscyluj na poziomie kalorii z 4 dni, będziesz miał łatwiej, ponieważ przy tak zagmatwanych godzinach pracy regularne posiłki odpadają, a tak będziesz sprawdzał co 4 dni czy się wszystko zgadza :)
dodał komentarz 2 marca 2015 18:16
W pracy mam możliwość przyrządzenie nawet konkretnego dania :D i mogę jeść kiedy chcę. Dzięki za radę ;)
dodał odpowiedź 2 marca 2015 18:50
Witaj,
Prosta rada, na dniach gdzie masz nocke traktuj to jako zwykły dzień. Czyli na nockach jedz tak samo jakbyś jadł w dzień. Prowadź identyczny plan dnia jak normalnie. Od pory kiedy wstajesz do momentu kiedy idziesz spać. W dni wolne zaczynasz liczyć kalorie od śniadania, a w noc od popołudnia aż do położenia się spać. Tak dodam na koniec, cholernie mało snu po nocach, zmień to ! Pozdrawiam
dodał odpowiedź 6 marca 2015 09:52
nocke traktuj jak normalny dzień. Lub po prostu obliczaj sobie zapotrzebowanie i sumuj je co kilka dni.