Zadaj pytanie

Marcin P

Marcin P
ranking
98
pytania
4
komentarze
68
odpowiedzi
74
odznaki Ekspert brązowy Komentator brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 4 grudnia 2014 13:29

Dieta zgodna z grupą krwi to jedna z największych bujd jakie krążą po świecie dietetyki, nie ma żadnych podstaw naukowych. Jacek Bilczyński niedawno tłumaczył, że jest ona głupotą choćby ze względu na to, że wg tej diety niektóre grupy krwi nie mogą jeść mięsa (np. A), co z kolei zaprzecza ewolucji, gdzie w jej procesie człowiek wykształcił kły, które to do rozszarpywania mięsa miały służyć ;) Do autora - jedz, co lubisz. I taka jest moja opinia. W każdym z tych mięs znajdziesz wartościowe białko. Jeśli jesteś na redukcji i ciężko jest Ci się zmieścić w kaloriach, to wiadomo, lepiej skupić się na mięsach chudych, tj.: pierś indyka/kurczaka, polędwiczka wieprzowa lub właśnie ligawa, udziec czy dla bogaczy - polędwica wołowa :)

dodał odpowiedź 2 października 2014 13:08

Ok ;d A jak rozwiązać kwestię dokładania ciężaru przy treningach ciężkich? Też stały ciężar zwiększany co tydzień, czy choćby coś takiego: zwiększanie ciężaru z każdą serią i co tydzień, czyli np.: Przysiad 5x5 pierwszy tydzień - 40 kg, 60 kg, 80 kg, 90kg, 100kg Przysiad 5x5 drugi tydzień - 42,5kg, 62,5kg, 82,5kg, 92,5kg, 102,5kg itd. Rozumiesz o co chodzi? :P

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie