Zadaj pytanie
3 kwietnia 2014 19:51

Liczenie białka z całego dnia źródła

Witam
Ostatnio nurtuje mnie pytanie jak wliczać białko do diety, a mianowicie interesuje mnie wliczanie białka ze źródeł takie jak ryże, makarony, fasole, pieczywo, warzywa, dynia, słonecznik. Licząc białko z każdego produktu wychodzi mi 170-178 g dziennie, dzisiaj sprawdziłem ile wychodzi białka z źródeł mięsa, nabiał wyszło mi 129 g, z czego ogólna ilość dzienna sięga 178. Dodam link do mojego profilu na myfitnesspal myślę że to pomoże w zrozumieniu mojego pytania http://www.myfitnesspal.com/food/diary/cotytupocotytu Ważę 83kg mam 180 cm wzrostu aktualnie redukuję tkankę tłuszczową przy obecnej diecie waga leci w dół. Interesuje mnie tylko sprawa dostarczania/wliczania białek w dzienny bilans.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozrawiam
339
2
dodał odpowiedź 4 kwietnia 2014 14:43
Oczywiscie ze nalezy wliczac i nie ma co sie martwic ze jest to niepelnowartosciowe białko.
dodał odpowiedź 4 kwietnia 2014 16:30
A czy na przykład warto podbić trochę białko w górę? mam na myśli wartościowe białka. Zaznaczę że teraz mam 6 porządnych treningów w tygodniu, jeden lekki, do tego 3 razy cardio 30 min. Czy warto podbić białko do np 2.5g na kg ciała. z racji tego że wysiłek jest w miarę duży ?
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie