Zadaj pytanie

Joanna N

Joanna N
ranking
249
pytania
7
komentarze
3
odpowiedzi
0

Treści:

31 sierpnia 2015 17:07

Witam. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić mechanizm przez który nabiał zatrzymuje wodę z organizmie? Czy chodzi o to że takie rzeczy jak sery czy serki wiejskie mają dużo soli? Dlatego mówi się że nabiał zatrzymuje wodę? Bo np jogurt naturalny ma bardzo malutko soli w porównaniu do np. Sera, twaróg też nie ma jej tyle. Czy to o to chodzi? Czy jest jakiś inny mechanizm?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie