pytania
Witam Panie Michale. Chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo rozłożyć makroskładniki w diecie na masę obecnie jestem po skończonej redukcji ważę 67kg (4%bf) mam 172cm wzrostu ćwiczę 5-6 rzy w tygodniu i chciałbym zrobić dobrą suchą masę mięśniową. Według wyliczeń powinienem jeść 3300kcal teraz jem 2700 na redukcji jadłem 2500 i z każdym tygodniem dodaje 100 kcal aż dojdę do docelowych 3300 mój bilans makroskładników jest następujący: białko-15% węglowodany 55% i tłuszcze 30%. Proszę o jakąś poradę w tym temacie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Witam, mam 178cm i 77kg wagi, przy czym znaczna część z tego to tłuszcz. Jestem endomorfikiem. Czy łączenie treningu cardio z treningiem na budowanie masy mięsniowej na diecie wysokobiałkowej to dobry pomysł? Da rade spalić tłuszcz nie zmniejszając się, jeżeli tak to prosiłbym o radę. Dodam tylko że niechciałbym ważyć 65kg po redukcji
Z góry dzięki, pozdarwiam!
Czy w moim wieku 14 lat przy wzroście 177cm i maśie 58kg Powinienem przytyć czy schudnąć jeżeli interesuje mnie wzrost tkanki mięśniowej i wyrobienie rzeźby
Mam 17 lat,184cm wzrostu przy wadze 74.Trenuje dosyć sporo.6 razy w tygodniu po 1.5 h trening koszykarski + 3 razy w tygodniu siłownia,a mimo to jestem lekko otłuszczony.
Jakie spożywać posiłki i ile kalorii żeby pozbyć się tłuszczy zbudować mięśni a zarazem być nadal dynamiczny i mobilny .
Witam. Chciałbym utrzymać formę ew. lekko zmasować. Czy moja dieta może wyglądać w ten sposób? Czy może dodać mięsa na korzyść innych produktów?
I posilek:8:00/9:00
-3 jajka
-15ml oliwy z oliwek
-150ml mleka
-40g płatków owsianych
II posilek: 11:00/12:00
-50g piersi z kurczaka
-55g makaronu
III posilek 15:00/16:00
-80g piersi z kurczaka
-90g makaronu durum
IV posilek 18:00/19:00
-80g piersi z kurczaka
-90g makaronu durum
V posilek 21:00/22:00
-serek wiejski 120g
-15g migdałów