Bilans Makroskładników
Witam Panie Michale. Chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo rozłożyć makroskładniki w diecie na masę obecnie jestem po skończonej redukcji ważę 67kg (4%bf) mam 172cm wzrostu ćwiczę 5-6 rzy w tygodniu i chciałbym zrobić dobrą suchą masę mięśniową. Według wyliczeń powinienem jeść 3300kcal teraz jem 2700 na redukcji jadłem 2500 i z każdym tygodniem dodaje 100 kcal aż dojdę do docelowych 3300 mój bilans makroskładników jest następujący: białko-15% węglowodany 55% i tłuszcze 30%. Proszę o jakąś poradę w tym temacie.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
665
3
dodał odpowiedź
dodał komentarz 22 lipca 2014 21:09
Jest dokładnie policzone. Dzięki.
dodał odpowiedź 22 lipca 2014 21:13
Witaj, podział na makroskładniki to:
węglowodany 50%
białko 30%
tłuszcz 20%. Pozdrawiam