pytania

26 listopada 2014 18:25

Co sądzicie o diecie zgodną z grupą krwi? Otóż pomagam mamie schudnąć ułożyłem jej plan treningowi i odpowiednio zbilansowaną dietę, odjąłem od zapotrzebowania 400kcal(bo 300kcal za mało), i coś jest nie halo. mianowicie wcześniej jadła jak przeciętny ''polaczek'' 3posiłki dziennie dosyć duże, słodycze, kawa. Teraz ma 5 posiłków. 1,8g Białka na kg/ms, węgli 2,5 , tłuczcze 1g, kaloryczność całej dziennej diety to 1800kcal(na deficycie). Mama się czuje niezbyt dobrze po tych posiłkach, brzuch jak balon, a niema aż tak dużo błonnika. posiłki składają się głownie z chudego mięsa, ryby(chude) rzadko nabiał(twaróg), kasze, ryże, makarony pieczywo razowe/pełnoziarniste, a tłuszcze to, wiadomo orzechy,, migdały, słonecznik, pestki dyni, oliwa. Dodam, że ma 176cm wzrostu, 47lat i 76kg. Gr.krwi- A. Dieta z tą grupą opiera się głównie na produktach strączkowych bez mięsa i nabiału. Proszę o POMOC!!!

30 listopada 2014 19:25

jaki powinnam pzyjąć współczynnik katywości jeżeli ćwicze 4 razy w tygodniu
poniedzialek
6.00 rano 30-40 minut biegania, wieczorem 18.00 aerobik zumba (2 godziny łącznie)
środa
6.00 rano bieganie 30.40 minut
czwartek taki sam jak poniedziałek
sobota
6.rano bieganie i wieczorem treningu z obciążeniem na całe ciało, czasem jeszcze jakie interwały

10 grudnia 2014 19:56

Witam, jaki posiłek powinienem sporzyc przed treningiem? Polecacie np kurczaka, ziemniaki i surówkę( taki obiad mam często) czy coś innego, lżejszego?

14 grudnia 2014 16:21

Witam.Jaki gainer wybrać na redukcji by uzupełnić węgle i białko po treningu albo jako 4 posiłek (czyli posiłek między obiadem /kurczak,ryż,warzywa/ a kolacją/ jajecznica na szynce z kurczaka/)

25 grudnia 2014 16:35

Witam,
Ćwiczę kilka miesięcy i postanowiłem przejść na dietę redukcyjną. Niestety pewne kwestie są dla mnie nie jasne w związku z czym mam do Was kilka pytań.
1. Swoje zapotrzebowanie obliczałem z różnych wzorów. Za każdym razem wychodzi mi inny wynik jednak większość była w okolicach 3200 kcal tak więc przyjąłem tą wartość jaką startową. Ile od niej powinienem odjąć kalorii na start?
2. Zapotrzebowanie w makroskładniki obliczam ze swojego całkowitego dziennego zapotrzebowania (3200kcal) czy z wartości z uwzględnioną reedukacją kalorii?
3. Czy taki rozkład makroskładników jest odpowiedni: B:2g, T:1g, W: reszta?
4. Podczas redukcji mogę stosować BCAA w celu zmniejszenia katabolizmu?
5. Czy posiłki mogą być z tych samych składników co podczas budowania masy? (jaja, mięso z piersi kurczaka, ryż itd.)
6. Z tego co wyczytałem co tydzień powinno się śledzić swoją wagę a co dwa obliczać kalorie. Z tym, że muszę wyliczać samo zapotrzebowanie w makroskładniki czy również całkowite dzienne zapotrzebowanie?

Z góry dziękuję za pomoc! ;)

28 grudnia 2014 21:19

Witam,
Pytanie moje brzmi:
Czy gdy w diecie podawane są wagi produktów np. 150gram fileta z kurczaka, 100 gram ryżu itp. to podawana jest masa produktu przed ugotowaniem, smażeniem itp. czy surowego?
dzięki, pozdrawiam

30 grudnia 2014 18:33

Dlaczego oferta rozpiski diety i treningów na PoTreningu.pl nie jest dostępna dla użytkowników z za granicy??? albo ja cos zle robię???? jeśli tak to bardzo prosze o jakies inne namiary??? Dziękuję.

2 stycznia 2015 13:53

Witam w nowym roku.Chciałem podziękować wam wszystkim dzięki którym udało mi się osiągnać to co jest do tej pory.

W dwa mięsiące zrzuciłem z 146kg na 133,5 kg.W pasie jest 10 cm mniej a od brzuchem i w biodrach aż 15cm.

Oczywiście na tym nie przestaje.Cały czas dieta.

Życzę efektów w nowym roku i liczę na dalszą pomoc.

2 stycznia 2015 16:04

Witam serdecznie, moje pytanie dotyczy stosowania węglowodanów w czasie redukcji tzn. która z opcji Twoim zdaniem jest najefektywniejsza (biorąc pod uwagę zachowanie jak największej masy mięśniowej)w przypadku gdy po ok 1h treningu robię 30-40 minut aerobów
-węglowodany w czasie treningu siłowego
-węglowodany po treningu siłowym, przed aerobami
-węglowodany po treningu aerobowym
dodam że podczas treningu siłowego, stosuję suplementację bcaa w ilości 1g na 10kg masy ciała.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

4 stycznia 2015 21:32

witam czego mozna bylo by dodac do ryzu aby nie byla suchy i smaczniejszy?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie