pytania
Więc tak.
Lat 40
Wzrost 176 cm
Waga- obecnie 78 kg
Po 15 latach przerwy wróciłem do siłowni, to było dwa lata temu.
Dwa razy robiłem masę i dwa razy redukcje, na masie fajnie rosłem ale przez pierwsza 6 tyg, potem rósł tylko brzuch, więc redukcje, po odstawieniu ww traciłem prawie 1 kg tygodniowa, a w sumie to 8 kg.
Więc znów masa bazując na ww, oczywiście dietę wrzucałem Wam do oceny i było ok, zapotrzebowanie też liczyłem według wzoru tego forum.
I znów pierwsze 6-8 tyg rosło fajnie, w klacie 3-4 cm a brzuch 1 cm, ale potem to się zmienia i w klacie 1 cm, a brzuch 4 cm..
Zanim zacząłem ćwiczyć, jadłem tłusto, kiełbasy , boczek, prawie codziennie smażone, no i frytki do tego, nie jadłem ryżu, kaszy itd.
Ważyłem latem 78 a zimą 80 kg i nic nie musiałem z tym robić, nie miałem opony, a teraz trzymam dietę jak fanatyk i zalewa mnie mimo że redukując schodzę do tych 15% tłuszczu, jak dorzucę ww to z początku jest fajnie, a potem znów zalewa.
Czy może być tak że mam taki organizm , który nie radzi sobie z ww i lepiej przejść na masę opartą na tłuszczach ?l
Witam serdecznie,
na wstępie chce pogratulować super konkretnych filmików na youtubie,które sa bardzo pomocne w rozumieniu swiata kulturystycznego.Szacunek za otwartośc i nie owijanie w bawełne:)
Piszę do Ciebie w celu pomocy w mojej diecie bo cos idzie nie tak.
Jesli jest mozliwe ,zebys mi odpowiedział podaje swoje parametry oraz diete i trening.
Mam 29 lat 180 cm wzrotsu i 81 kg wagi.Moim celem jest wyrzezbienie brzucha .Obecenie jestem na diecie tłuszczowej.
Po modyfikacjach podaje aktualne menu po 2 miesiacach diety:
1.omlet z 5 całych jaj
2,3 posiłek 200 g miesa100 g warzyw zieloych,40 g orzechow wloskich lub 30 g oleju rzepakowego badz 60 g masla orzechowego bez cukru i soli
4 posilek po treningwy:200 g miesa,70g ryu,100g warzyw zielonych
5 posiłek-200 g miesa100 g warzyw zieloych,40 g orzechow wloskich lub 30 g oleju rzepakowego badz 60 g masla orzechowego bez cukru i soli.
6 dnia (sobota) jako ostani posiłek jem cos smieciowego.(pizza)
Pije 5 litrów wody dziennie i czasem cole zero
Suplementacja:bcaa,sambutamol i czasem izolat zero sugar
Trening:
Trening siłowy ,po nim 40 min areobów w tętnie.3x tydz
miedzy dniami siłowymi 2 x areeoby po 45 min w swoim tetnie.
Proszę o radę .Z góry dziękuje i pozdrawiam
Piotrek.
Hej, kolejne pytanie. Olej rzepakowy do smażenia odpada to wiem a przynajmniej jestem z tych co uważają to za złą opcję ponieważ smażę na kokosowym. Ale teraz Big Majk pochłania sporo majonezu Winiary w którym też znajduje się olej rzepakowy na pierwszym miejscu w składzie. Jestem na Diecie bogatej w tłuszcze z carb targetingiem i nie wiem jak się ma ten olej rzepakowy który znajduje się w tym majonezie. Szukam czego się da gdyż brakuje mi 600kcal a majonez wg tej teorii super by mi uzupełnił makrosy. Ciekaw jestem opinii więc zapytałem trenera :) Pozdrawiam
Dzień dobry mam takie pytanie? Od dziecka byłam szczupła teraz też Jestem osobą szczupłą ważę 50 kg mam 155 wzrostu tylko mam tłuszcz na brzuchu i mi bardzo jabk by spuchł ten brzych wystaje, i przy biodrach też mam tłuszczu trochę , jak się pozbyć tego tłuszczu np. proszę o poradę a tak wyglada mój brzuch
Witam mam pytanie Jak rozłożyć makro przy diecie tłuszczowej mam 88 kg wagi
Dość duże zatłuszczenie ciała.
Witam mam za sobą okres redukcyjny na diecie low carb , zaczynalem diete z 15% węglowodanów 48% tłuszczu 37% białka i i trwalo to ok 2 tygodnie po czym zacząłem powoli podbijać węglowodany na rzecz tłuszczy przy tej samej liczbie kalorii z powodu złego samopoczucia , planuje teraz przejśc na reverse diet z dietą zbilansowaną , jak wyjsć z tak niskiej ilości węgli zeby nie zalać sie za bardzo tłuszczem ?
Witam mam pytanie dotyczace na temat diety opartej na tluszczach poniewz mam problem z cera gdy dostarczam zbyt dluzej ilosci wegli robia mi sie wypryski itd . i czy mozna ograniczyc wegle do okolo 100 gram moze troche mniej bo tyle moj organizm toleruje (cera) i zastapic kalorie tluszczami moj plan jest taki by pozyskiwac tluszcz z tranu, oleju lnianego , oliwa z oliwek ile dziennie powinnem wtrdy tego tluszczu pozyskiwac w zamian za wegle? i jakie to powinny byc tluszcze?
Pozdrawiam
Witajcie.
Drogą wstępu zaznaczam, iż propaguję naturalne budowanie ciała.
Ale do rzeczy- trafiłam niedawno na bloga, kultywującego dietę wysokotłuszczową (popartego licznymi publikacjami ZA). Wertując kolejne strony, wpisy kolejnych osób, które z nieudanych diet highcarb przerzuciły się na tłuszcze, narzucają się poniższe wnioski:
1. Nieważne, czy celem jest masa, czy redukcja- białko (głównie zwierzęce) i tłuszcz (jednonasycony>wielonasycony) powinny być w identycznej proporcji 1:1 (1,5-3g/kg), węglowodany natomiast- ograniczone do minimum (poniżej 100g, czyli low-carb non stop, głównie warzywa i owoce). Mimo, iż mózg posila się glukozą, to organizm sam potrafi ją zsyntetyzować- tylko kwestia czasu.
2. Dieta wysokowęglowodanowa (dajmy na to- masowa) powoduje zwiększanie się poziomu tkanki mięśniowej, ale także ilości tkanki tłuszczowej przez min. wzrost uwodnienia. Tkanka mięśniowa ma ograniczoną pojemność, więc reszta odłoży się w tłuszczowej, co nie wygląda estetycznie (przecież robiąc masę nie trzeba wyglądać jak potwór, nabity wodą, zalany niczym Atlantyda).
Nadmiar węglowodanów ogranicza anabolizm (spada poziom testosteronu i hormonu wzrostu)
Efektu takiego natomiast nie uzyska się będąc na diecie ze zwiększoną podażą tłuszczy.
Po co więc masować na węglach, skoro za moment będziemy je drastycznie obcinąć na redukcji i serwować organizmowi rozstrojenie hormonalne (insulina)?
Oczywiście jest to dla mnie jakiś tam radykalizm, zjadając łyżkę masła, czy miksowanie białka ze smalcem. Bardziej interesuje mnie wypośrodkowanie źródeł tłuszczy zwierzęcych i roślinnych.
Jak to wkońcu jest z dietą wysokotłuszczową?
Pozdrawiam.
Witam,
Mam 20 lat, ważę 58 kg przy wzroście 158 cm. Chciałabym spalić tkankę tłuszczową przy jednoczesnej budowie masy mięśniowej. Więc moje pytania brzmią:
1. Jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne przy redukcji tkanki tłuszczowej? Najlepiej by było gdyby ktoś mi dokładnie rozpisał to na moim przykładzie.
2. Jak rozłożyć kalorię na poszczególne posiłki?
3. Ile w diecie ma być białka, tłuszczy, a ile węglowodanów?
4. Jakie ćwiczenie są najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym budowaniu masy mięśniowej?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Witam,
Mam 20 lat, ważę 58 kg przy wzroście 158 cm. Chciałabym spalić tkankę tłuszczową przy jednoczesnej budowie masy mięśniowej. Więc moje pytania brzmią:
1. Jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne przy redukcji tkanki tłuszczowej? Najlepiej by było gdyby ktoś mi dokładnie rozpisał to na moim przykładzie.
2. Jak rozłożyć kalorię na poszczególne posiłki?
3. Ile w diecie ma być białka, tłuszczy, a ile węglowodanów?
4. Jakie ćwiczenie są najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym budowaniu masy mięśniowej?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Chciałbym dowiedzieć się czy z tymi wynikami mam insulinooporność i potrzebna bedzie dieta tłuszczowa lub keto
Chcę zrzucić zbędny tłuszcz, dowiedziałem się, że przyjmowanie większej ilości zdrowych tłuszczy a ograniczenie węgli pomoże mi w tym. Co sądzicie na ten temat ?