pytania

13 listopada 2013 22:06

Witam :) Jestem Adam, mam 20 lat, ważę 62 kg
Ćwiczę od 2 miesięcy na siłowni, trzymam dietę ale ciężko mi przytyć . W ciągu tych 2 miesięcy przytyłem 4 kg .
Mam pytanie czy tyję dobrze czy jednak to za mało ?

13 listopada 2013 08:46

Hej,
Odnośnie tego co napisałem w temacie. Zastanawia mnie sposób odżywiania się Warszawskich Koksów i nie tylko, czy jest to po prostu zwyczajne jedzenie -nie patrząc czy dany produkt ma wysoki IG czy niski, po prostu z utrzymaniem zapotrzebowania na kalorie i makroskładniki? Włączajac do diety kasze, chude mięso, ryby itp. Czy w młodym wieku nie trzeba ograniczać się do spożywania tylko pełnoziarnistych pieczyw, brązego ryżu i makaronu, płatków owsianych itp. Czy mógłbym po prostu jeść to co mi się podoba i smakuje(oczywiście z głową bez słodyczy czy jakichś innych produktów gdzie przeważa cukier lub ten niezdrowy tłuszcz), przy czym patrzeć czy uzupełniam swoje zapotrzebowanie? Prosiłbym o odpowiedź eksperta. Pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 listopada 2013 22:58

Cześć, w jaki sposób radzilibyście wykorzystać żółtka jajek z których rezygnuję przy robieniu jajecznicy lub omleta ?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 listopada 2013 19:18

Witam Mam pytanie czyby poradziłby mi pan co mam zmienic w diecie
Waże 69 kg wzrost 175 wiek 21
Chcialbym Miec Dobrze wyrzezbiona sylwetke taka jak w zawodach sylwetkowych.
a tu moja dieta

I posiłek
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
3 jaja kurze całe
Białko: 41g, Węglowodany: 81g, Tłuszcz: 27g
II posiłek
Makaron 100g
Serek wiejski 200g
Białko: 35g, Węglowodany: 80g, Tłuszcz: 10g
III posiłek
Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
Makrela wędzona 100g
Białko: 29g, Węglowodany: 81g, Tłuszcz: 25g
IV posiłek
Ryż brązowy 80g
Pierś z kurczaka 100g
Białko: 27g, Węglowodany: 62g, Tłuszcz: 3g
Między 17:00 a 19:00
Trening
Po treningu
60g Carbo
Białko: 0g, Węglowodany: 56g, Tłuszcz: 0g
V posiłek
Chleb pelnoziarnisty 100g
Tunczyk w wodzie 120g
Białko: 32g, Węglowodany: 54g, Tłuszcz: 2g
VI posiłek
Twarog chudy 100g
Oliwa z oliwek 10ml
Białko: 20g, Węglowodany: 4g, Tłuszcz: 10g

Łącznie w diecie 143g białka, 77g tłuszczu, 418g węglowodanów, 2937 kalorii.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 listopada 2013 17:34

Witam.
Moje pytanie brzmi następująco :
Jakie proporcje B/T/W są odpowiednie na masie i jak procentowo powinno wyglądać kaloryczność od makroskładników ? Jestem osobą średnio aktywną ,robię trening na siłowni 3 razy w tygodniu.
2.Pytanie

Jak najlepiej z ujemnego bilansu kcal podskoczyć na dodatni tak żebym nie zebrał zbędnej tkanki tłuszczowej?
Np jak obecnie spożywam 1750 kcal a chciałbym dojść do 2900 kcal.

Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam Patryk

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 listopada 2013 16:33

to dobre zródło białka?

12 listopada 2013 16:18

Witam,
Jak to jest z łączeniem węglowodanów prostych z tłuszczami ? Czy tłuszcze są magazynowane w tkance tłuszczowej, czy zużywane jako bieżąca energia ?
Czy białko spozyte od razu po treningu zostanie wykorzystane do energii, czy do fazy regeneracji ?
Pozdrawiam

12 listopada 2013 13:31

WITAM MAM PROSTE PYTANIE JEZELI CHCE PODNIESC MASE ILE POSILKOW DZIENNIE I W JAKICH ODSTEPACH JE SPOZYWAC,ZEBY NIENABRAC WIECEJ TLUSZCZU NIZ CZYSTEJ MASY?? PO ZA TYM WAZE 97 KG I MAM 187CM WZROSTU WIEC ILE BIALKA,WEGLOWODANOW I TLUSZCZY NA KG CIALA POWINIENEM SPOZYWAC???

Z GORY BARDZO DZIEKUJE ZA POMOC
DAREK

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
11 listopada 2013 22:00

Jak to jest dużo osób mówi że 30 g białka na posiłek jest przyswajalne a sami jedzą omlety z 20 jajek co daje ok 100g białka . Więc jak to jest.

Michał Karmowski Na pytanie odpowiedział trener Michał Karmowski
11 listopada 2013 21:37

Dobry wieczór !
Mam na imię Adam, mam 21 lat, jestem w okresie budowania masy mięśniowej. Przy wzroście 183cm ważę ok 81kg. Nie jest to dużo, ale dla mnie to ogromny sukces, gdyż od zawsze mam problemy z jedzeniem. Otóż mój główny problem polega na tym, że nigdy nie odczuwam głodu. Gdybym miał jeść tyle ile mój organizm potrzebuje, to schudłbym w 4 miesiące ok. 10kg jak to miało miejsce nieco ponad rok temu, gdy totalnie się zaniedbałem. Co zaproponowałbyś Michale z tym dość nietypowym mankamentem. Czy udać się do lekarza, czy może są na rynku jakieś skuteczne suplementy zwiększające łaknienie? Proszę o pomoc gdyż brak apetytu utrudnia mi tycie.
Pozdrawiam

11 listopada 2013 20:50

Witam. Tak krótko i na temat.
- mam 18 lat
- na siłównię chodzę już rok i dwa miesiące bez przerwy
- przez rok przytyłem 10 kg i to raczej samej masy mięśniowej, bo mało mam tkanki tluszczowej
- aktualna waga to 64/66 kg
Prowadzę od września notatnik gdzie zapisuję jakie zostały wykonane ćwiczenia, jaikm ciężarem oraz ilośc powtórzeń, jem bardzo dużo, jak to mama powiedziała "w tym roku chyba zabraknie zapasów". Ale tak serio teraz, jem dużo, staram się oczywiście zwracać uwagę na to co jem i bardzo często sam sobie robię obiady i posiłki do szkoły typu" kurczak z makaronem w sosie, albo naleśniki. Problem jest taki, że od okresu wakacyjnego, stoję w miejscu z wagą w okolicach 65kg. Widzę duży postęp siły, oraz w wyglądzie jako taki na pewno, ale ta waga moja mnie dobija ciągle tak samo pokazuje, i to nie tylko ta w domu, ale u kogoś innego czy na siłowni. Nie wiem w czym problem, pilnuje bardzo dobrze planu treningowego, kalorie.białka/węgle/tłuszcze też mi ich nie brakuje bo przez, 5 miesięcy wszystko liczyłem, ważyłem, notowałem, teraz na oko widzę co ile czego jem oraz odzczuwam to przez organizm jesli czegoś mi brakuje. We wrześniu wycisnąłem 85kg do świąt w grudniu planuje wycisnąć 90kg, ale nie wiem jak mi to wyjdzie jak ta waga już tyle czasu stoi w miejscu. Jeśli chodzi o jakieś odżywki, to biorę białko (2 x dziennie). Chyba już wszystko napisałem na ten temat czego potrzebuję ja i to co może wam pomagać w ocenie tego co robię. Z góry dzięki za odpowiedź.

11 listopada 2013 16:40

Witam,
czy rozgotowany ryz ma podwyzszony ig ? Dotychczas gotowalem go bardzo dlugo bo taki lubilem.Jesli tak,ile czasu powinno sie go gotowac aby byl odpowiedni ?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie