pytania
Cześć,
Od jakiś 7-8 tyg jestem na redukcji. Pierwsze efekty były bardzo zadowalajace, -3kg i -4cm w pasie. Jednak po tym okresie nastąpił zastój, chociaż nie wiem czy to dobra nazwa. Waga dalej spada, w tempie około 0,5kg na tydzien, ale obwody niestety takie same niezależnie czy chodzi o te w pasie, w klatce, bicepsach czy udach. Redukcje zaczynalem z 81,5 kg, obecnie jest to 76,5-77kg. Jestem na minusie kalorycznym okolo -300 kcal (moje zapotrzebowanie to 2700-2800 kcal), trening siłowy 2x w tygodniu, aeroby/cardio 3x w tyg.
Jem 4 posilki dziennie w dni treningowe, 3 posilki w dni nietreningowe. Ostatni posilek przed snem praktycznie nie zawiera węglowodanów.
Nie mam już pomysłu co mogę zmienić, bo w teorii redukcja idzie dobrze, bo waga ciągle spada, ale efektów wizualnych brak. Macie może jakieś wskazówki na to jak temu zaradzić?
Pozdrawiam!
Witam
Czy można jeść tuńczyka z odrobioną majonezu,jajkiem na twardo i pomidorem do tego ciemne pieczywo na kolację?
Witam! Jakie ryby polecacie na redukcji ? Co sądzicie o mintaju i pandze,bo o tej drugiej słyszałem wiele złych opini żeby jej nie jeść. Pozdrawiam!
A wiec od dawna juz jem ryż i chcialbym zamienic go na kasze jęczmienną. Czy to dobry pomysl? Czy kasza może okazac sie lepsza?
Witam. Pytanie kieruję do Pana Michała :) Jestem zwolennikiem naturalnego nabierania masy i nie stosuję nic oprócz białka/serwatki WPC (na razie zaczynam suplementację, więc chcę zostać przy tym). Otóż zastanawiam się czy lepiej przygotowywać swoją pierś kurczaka na parze czy zostać przy smażeniu? Mój posiłek wymaga 30g białka, 45g ww oraz 13g tłuszczu, a 416 kcal zamyka całość. Gotowane na parze 250g ziemniaków da mi węglowodany i trochę białka, za to 100g piersi daje resztę. Brak mi tylko tłuszczu, który uzupełnię tranem czy omega-3. Wydaje mi się to idealnym rozwiązaniem.
Zakupiłem takie mięso i nie wiem czy mogę je stosować codziennie?
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Mieso-mielone-z-lopatki-wieprzowej-i-wolowiny-Kraina-Miesa.html
Jeśli nie to czy samo wołowe było by okej? Jeśli na to pytanie także nie to jakie źródła białka są najlepsze i w cenie?
Witam. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić mechanizm przez który nabiał zatrzymuje wodę z organizmie? Czy chodzi o to że takie rzeczy jak sery czy serki wiejskie mają dużo soli? Dlatego mówi się że nabiał zatrzymuje wodę? Bo np jogurt naturalny ma bardzo malutko soli w porównaniu do np. Sera, twaróg też nie ma jej tyle. Czy to o to chodzi? Czy jest jakiś inny mechanizm?
Często dodaje te produkty do owsianki, omleta (przynajmniej raz dziennie) w ilosci 5-10 g. Są one wysokokaloryczne jak i posiadają dużą zawartość tłuszczu, ale podobno dobrego. Czy ta ilość jest bezpieczna, aby nie spowodować nadmiaru tłuszczu w organiżmie, czy lepiej by było odstawić te produkty. Mogę zaznaczyć, ze nie staram się ani przybrać na masie, ani nie jestem na redukcji. Chcę utrzymać swoją wagę.
Witam,zazwyczaj jem twaróg półtłusty a to z mlekiem, a to nieraz sam przed snem,ale gdzieś słyszałem że przed snem można zjeść jajecznice co o tym sądzicie ?
Witam!
Mam pytanie co sądzicie o przyjmowaniu dużych ilości pikantnych przypraw jak kurkuma chilli cynamon imbir podczas budowania masy.
Wiadomo że owe przyprawy podkręcają termogeneze i powiedzmy że przyjmujemy 3g białka na kg masy ciała co również przyśpiesza nasz metabolizm co jest dobre podczas redukcji.
Ale co jeśli zachowamy taką dietę podczas masy ale oczywiście z dodatnim bilansem kalorycznym? Wejdziemy w stan rekompozycji?
Witam! Z tego linku
http://kalkulatorkalorii.net/kalkulator-kalorii/665-100-filet-z-kurczaka-smazony#wynik
wynika,że smażona porcja kurczaka zawiera aż 24 g tłuszczu! Czy to prawda? i jak go przygotowywać aby nie miał tyle tłuszczu? Dodam, że moje dziennie zapotrzebowanie wynosi 65g tłuszczu. Pozdrawiam!