pytania

28 stycznia 2014 22:22

Witam, moja sprawa polaga na tym: jem 3 razy w tyg. ser biały 250g (chudy), jajecznica 3xtyg(4) lub jajka na twardo(4), wiadomo obiadu normalne nie przesadzam z porcjami(ilością), staram się jeść nie tłusto :D jednak może polecicie mi jakies "potrawy" lub posiłk , które zawierają dużo białka, mało tłuszczy i węgli. POZDRO

29 stycznia 2014 01:01

Cześć, mam pytanie odnośnie aerobów po treningu siłowym, mianowicie chce spalić troche tłuszczyczku ale zbytnio nie stracić masy mięśniowej i siły. Biore tylko do treningu kreatynę Hi Teca Hyperfusion i dotychczas piłem białko+carbo po treningu siłowym, teraz kiedy chce dołączyć aero mam stosować to samo czy może wypić po treningu siłowym bcaa i dopiero po skończonych aerobach białko+carbo? Pozdrawiam :)

29 stycznia 2014 22:21

Jakie suple do kreatyny i co to jest to BCAA ?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
18 lutego 2015 20:50

Witam mam 17 lat trenuje od 2 miesięcy na siłowni z czego 1 miesiąc to był taki rekreacyjny teraz zacząłemw tym miesiącu trenować dwa razy w tygodniu i czy warto jest kupić białko? Diety niestety jako takiej nie posiadam, ale staram sie odżywiać zdrowo np serki wiejskie, ryby, pierś z kurczaka itp. Pozdrawiam.
Dziękuję za pomoc :)

1 lutego 2014 22:23

Witam,
nigdzie nie mogę znaleźć wiarygodnych źródeł mówiących o prawidłowym stosowaniu kreatyny u kobiet. Czy należy zachować szczególną ostrożność? Jakie dawki Pan proponuje?

2 lutego 2014 23:10

Jakie jest dobre i w miare tanie ?

2 lutego 2014 23:12

Witam. Moje pytania dotyczy odżywek, które właśnie zakupiłem mianowicie
- WPC ostrovit 1800g
- Carbonox 3 kg
- Cm3 powder 500g czy jest to dobry wybór do zbudowania masy i czy dobry sposobem było by robić szejki z WPC jako posiłek gdy nie ma się zbytnio czasu na przygotowanie posiłku. Dodam też że mam zamiar stosować się do diety z dodatnim bilansem kalorycznym.

3 lutego 2014 22:17

Witaj mam pytanie , jestem początkującym i chciałbym zapytać jakie białko stosować i czy się opłaca :) Pozdrawiam

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
4 lutego 2014 18:45

http://www.activlab.pl/produkty/dla-kobiet/kondycja-i-rekreacja/flexactive

5 lutego 2014 12:20

Witam,

prozaiczne pytanie - czym miksujecie odżywki? Czym najlepiej to robić - blenderem (mikser ręczny), mikserem (stacjonarnym) czy też prostym shakerem.
Mikser stac. jest najdroższym rozwiązaniem, a dodatkowo nie widzę dla niego u siebie innego zastosowania niż miks odżywek - tak więc przez większość czasu będzie stać mi w kuchni bezużytecznie/zajmować miejsce. No i teraz ciekaw jestem czy taki blender (mały, tani, np taki: http://www.neo24.pl/?p=bosch_msm_7150) poradzi sobie z gęstymi odżywkami.
Zwykłe shakery nie za dobrze radzą sobie z mieszaniem, za to są super tanie.
Co polecacie? (może jakiś konkretny sprzęt)
Dzięki z góry! :)

5 lutego 2014 16:37

Witam, pytanie to kieruję do Michała Karmowskiego.

Chciałabym się dowiedzieć jak obliczyć ilość mg lub g poszczególnych witamin, minerałów i kwasów Omega-3 (EPA i DHA) oraz glukozaminy jaką powinno się przyjmować na kg masy ciała. Jest to dla mnie ważne, ponieważ nigdy nie wiem jaki suplement multiwitaminowy, minerałowy czy tłuszczowy powinnam zakupić dla siebie i w jakiej dawce go przyjmować, aby trafić w swoje zapotrzebowanie, ponieważ spodziewam się, że nie dla każdego ilości kapsułek podane przez producenta na opakowaniu jako dzienna porcja są odpowiednie dla każdego.

Druga sprawa, o którą bym chciała się zapytać to czy zapotrzebowanie na określone witaminy, minerały, glukozaminę czy też kwasy omega-3 zmienia się podczas cyklu redukcyjnego, masowego, utrzymania wagi albo w różnych porach roku? Jeśli tak to czego powinno przyjmować się więcej a czego mniej?

Pozdrawiam.

9 lutego 2014 22:12

Witam. Ostatnio zauważyłem, że na 100 g mąki pszennej przypada koło 70 g węglowodanów. Ale czy nasz organizm właśnie takich węglowodanów potrzebuje? Czy one są zdrowe dla nas? Czy oraz na ile używać ich w swoim rozkładzie posiłków? Słyszałem, że pieczywo białe nie jest najlepszym produktem żywnościowym? Co wy sądzicie na ten temat?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie