pytania

8 maja 2014 11:30

Witam,mam pytanie odnośnie paluszków rybnych. Czy podczas odchudzania jest wskazane bądź zabronione spożywanie ich,przygotowując je w piekarniku bez tłuszczu. Z góry dzięki za odpowiedź :)

21 grudnia 2023 09:49

Czołem!

Potrzebuję porady, wskazówki, jakiegoś naprowadzenia.
Może najpierw coś o mnie.

Wiek - 28
Płeć - M
Cel - Redukcja
Waga - 105
Wzrost - 190
Poziom bf - nie ma foty, ale +-30/35%
Aktywność w ciągu dnia - praca siedząca, trening w różnych porach zazwyczaj 20/21
Uprawiane sporty - Siłownia 4x tydzień, K1 2x tydzień
Stosowane wcześniej diety - od zawsze liczenie makro, bez konkretnej diety

Ostatnie stałe liczenie makro było od 06.23 do 12.12. Schodziłem z poziomu +- 2500 do aktualnie 1700. Efektów mogę szczerze powiedzieć, że nie ma. Waga mimo cięcia kalorii stoi w miejscu tak jak stała, po sylwetce też efekty nie zostały odnotowane.

Od nowego roku chce ruszyć dupsko z redukcją ale... Od czerwca schodziłem z kalorii jednak uważam, że to co zrobiłem było nie na miejscu. Schodziłem systematycznie co dwa tygodnie, natomiast przy mojej wadze zszedłem do poziomu 1700 kcal i co najgorsze w tym wszystkim waga ani drgnie.
Zastanawiające jest to, dlaczego mimo deficytu (przy takiej wadze na pewno on był) ta waga nie zaczęła spadać ale do sedna.

Jeśli chodzi o ruszenie, to czy powinienem systematycznie zacząć podnosić kalorie do wyższego poziomu i wtedy zbić X kalorii i zacząć redukować czy jednak od razu ustalić jakiś poziom X tych kalorii i od tego zacząć redukcje?

10 września 2014 17:01

Siemka. Co sądzicie o śniadaniu w postaci mleka z płatkami kukurydzianymi. Pasują mi do makro. z góry dzięki za odpowiedź

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
25 października 2014 18:36

witam mam pytanie dotyczace smazenia np kurczaka ryby itp czy moge ozuwyac bez problemow codziennie do smazenia oliwy z oliwek lub oleju ryzowego badz dyniowego lub kazdego innego zdrowego oleju?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
24 czerwca 2015 19:55

Witam Mam pytanie odnośnie spożywania twarogu. Jestem osobą szczupłą i mam problem w przybraniu na wadze z racji tego że uprawiam sport drużynowy, od jakiegoś czasu ćwiczę siłowo. Wyczytałem na internecie, że "szejk" twarogowy pomoże mi uzupełnić białko w diecie, i rzeczywiście od kąd wprowadziłem takiego szejka do diety widzę efekty w postaci dodatkowych kg. Mam jednak wątpliwości co do spożywania codziennego takiego twarogu. Dodam że taki szejk składa się z ok. 2 kostek twarogu czyli ok. 500g + owoce sezonowe, banan, płatki owsiane itp. Taki szejk jest stosowany po 1-2 szklankach w 2-3h odstępach czasu + normalny wartośiowy posiłek. Czy tak częste stosowanie twarogu, nie wpłynie negatywnie na mój stan zdrowia, oraz czy nie wystąpia inne negatywne skutki. Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam :)

10 czerwca 2014 22:07

Witam . jestem ekto. 180cm 65 kg 16 lat. Buduje teraz mase mięśniową. Podobno na masie należy spożywać 2 g /kgmc białka 2-7 węgli i 1 g tłuszczu. NO WŁASNIE 1 g tłuszczu !! Jeżeli "zjem" np 10 łyżek oliwy (prawie 1000 kcal ) ( ok.90g tłuszczu) to zaleje mnie czy przetworzy się to w mase miesniową? Oczywiście wraz z odpowiednią liczbą węgli i białek !
PS. Zależy mi na oliwie bo można nią łatwo nabić kalorie a nie zawsze mam czas na normalny posiłek :) pozdro...

30 stycznia 2014 15:30

Witajcie!

Jak pewnie każdy wie brokuły są coraz droższe i coraz brzydsze.
Jak jest z brokułami mrożonymi można je codziennie jeść jako porcja warzyw do posiłków?

Pozdrawiam!

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
4 grudnia 2013 20:12

Witam ostatnio kupiłem whey 100 koncentrat białka serwatkowego i jest taki problem że z przodu na opakowaniu pisze mi ze 1 miarka to 30 g a z tyłu pisze ze 2 miarki to 30 g wiec już sam nie wiem jak to jest . W opisie jest że (2 miarki to 30g)
dałem 1 miarkę na wagę i wyszło mi ze to 20 g wiec jak bym tak brał po 2 miarki to wyjdzie mi na to że zamiast brać 30 g bd 40 g . Jak wy dawkujecie ?

13 września 2015 12:56

WWitam, chce się dowiedzieć do ilu procent tkanki tłuszczowej najlepiej zejść żeby zacząć masowanie ? Obecnie jestem na redukcji, także co sądzicie o tym ? Z góry dzięki

6 sierpnia 2014 19:10

Witam. Mam pytanie odnośnie białka. Powiedzmy, że robię masę i mam dodatni bilans kaloryczny. Co się stanie, gdybym przyjmował za mało białka. Mając dodatni bilans przybieram na masie, jednak byłaby to masa tłuszczowa a mięśnie by się nie rozwijały? Jak wyglądałoby to na redukcji? Gdybyśmy nie dostarczali odpowiedniej ilości białka, czy tracilibyśmy mięsnie? Nie mam problemu z białkiem, interesuje mnie jednak ta rzecz.
Pozdrawiam.

23 października 2013 10:57

Witam. Chciałbym poznać profesjonalną opinię na temat jedzenia chleba w zależności od jego rodzaju. Z góry dziękuję :)

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie