pytania

7 kwietnia 2015 14:11

czy przechodzac z masy na redukcje lepiej uciac odraz 300-500kcal czy stopniowo co tydzien po 100kcal zeby nieodczuc zabardzo tego brakujacego jedzenia i nie glodowac ?

7 kwietnia 2015 15:13


Do jakiego % bf maksymalnie masowac, zeby rosnącą waga byla głównie masa miesniowa ? ( wiadomo se fat tez poleci xD ) Czy moze jest to bardziej sprawa indywidualna i kazdy musi sam oceniac, że moj organizm bedzie sie juz tylko bardziej zalewal itp... ?

7 kwietnia 2015 19:47

czy bioroac codziennie kreatyne po 3g beda efekty ? w sensie sila

8 kwietnia 2015 13:14

1.Jak zniszczyc sobie metabolizm ?
2. jak tego unikać ?
3. Jak sobie naprawic metabolizm ?
4. Jak nie zniszczyc metabolizmu na redukcji ?

8 kwietnia 2015 22:56

Witam, mimo niskiego otłuszczenia ciała mam bardzo duży brzuch, prawdopodobnie za bardzo go rozepchałem, mam 4000kcal do zjedzenia na masie i pytanie, jak poradzić sobie z brzuchem i np jak jeść posiłki,aby go nie rozciągały? Dziękuję i pozdrawiam

10 kwietnia 2015 09:05

Witam co polecacie do diety i czy jeszcze w okresie dojrzewania stawiać na produkty przetworzone i zdrowe czy tylko zdrowe razem z siostrą mamy domową siłownię i naszym celem jest duża masa miesniowa i nie wiemy jaką dietęsstosować bo jesteśmy teraz na diecie zdrowej czyli jemy pierś z kurczaka indyka makarony pełnoziarniste ryż brązowy lub basmati czasem z warzyw to pomidory ziemniaki papryka pieczarki cebula
Z pieczywa chleb marathon on jest ciemny z slonecznikiem i kawałkami jabłka chleb pro
body on też jest ciemny chleb razowy i orkiszowy
z owoców to różnie truskawki banany jabłka maliny borówka a i jeszcze jemy kaszę twaróg tuńczyk łosoś jajko aa do picia to woda i mleko
czy ta dieta jest dobra co do niej dodać co odjąć i jeszcze pytanie ponieważ ostatnio źle się czuje i pytanie przez co czy może być przez dietę ponieważ już mi niedobrze od niej trochę i nie wiem co już gotować na objad i inne posiłki cały czas jem te żeczy na okrągło i od wczoraj przez to wszystko to tylko cherbata z cukrem i cola zero bo strasznie żołądek mnie boli i nie wiemt czy przez dietę

10 kwietnia 2015 18:50

witam mam CM3 jak mam ja brac w dni nie trenjngowe wiem ze 1g na 10kg w dni trenigowe przed i po ale nie wiem jak brac w nie tren.

10 kwietnia 2015 20:14

Tak jak w tytule mianowicie jak dawkowac ta przedtreningowke i czy jest warta uwagi ?

12 kwietnia 2015 13:46

Siema,
Na siłownie chodzę ok.6-7 miesięcy.Na masie jadłem ok 3000-3200 kcl. Brałem kreatyne monohydrat (2 cykle) i białko po treningu.Po 5 miesiącach masy zacząłem redukcje.Obniżyłem kcl do 2700,jadłem tak przez 4 tygodnie.Obecnie stosuje diete niskowęglowodanową. Dziennie jem 100g ww,220 g białka oraz 100 g tłuszczy,razem wychodzi ok 2200kcl.Białko głównie pozyskuje z jajek, chudego twarogu, chudego mięsa, węglowodany z warzyw,wafli ryżowych/platki owsiane .Z suplementów stosuje BCAA,przed i po treningu siłowym oraz białko po treningu.Trenuje 5-6 razy w tygodniu(2x klata+bic, 2xplecy+ tric, 1xbarki,1xnogi+brzuch),nie robię treningu cardio. W czasie tej 2 miesięcznej redukcji zeszło mi 10 cm w pasie, 2 cm w łapie,obwód klatki nie zmienił się.Zostało mi jeszcze 3-4 kg na brzuchu i boczkach
Moje pytanie brzmi:Czy moja dieta oraz trening są dobre,nie mają jakiś poważnych błędów?
Czy ta dieta z treningiem umożliwią skuteczne spalenie tluszczu, a nie mięśni?
Czy te 2 cm w łapie, które zeszły to tłuszcz,czy mięśnie?
Z góry dzięki :)

12 kwietnia 2015 16:39

jak należy walczyć jak sie ma 171cm( i krótkie ręce) wzrostu z duzo wyzszym i cięższym przeciwnikiem ? jakiieś rady ? wskazówki . Z góry dziekuje za odpowiedzi ;)

12 kwietnia 2015 18:44

Makroskładniki... Bardzo głęboki temat.
Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat sposobu kontrolowania makroskładników w diecie.
Jedni liczą procentowo np. 30/50/20 (B/W/T), a inni ilość (g) danego makro na kg masy ciała.
Kolejną sprawą jest wliczanie tylko pełnowartościowych źródeł (np. liczymy białka tylko z mięs/ryb/jajek/odżywki, tłuszcze tylko z oliwy/olejów/migdałów/orzechów/masła orzechowego itd.)
Moglibyście krótko opisać wasze stanowisko w tym temacie?
No i jak to wygląda z ilościami, większość zawodników trzyma około 3g białka / 0,5-0,75g tłuszczy i resztę zapotrzebowania podbija węglowodanami. Od czego zależą ilości makroskładników i kiedy np. lepiej będzie spożywać 0,5g tłuszczy na kg, a kiedy około 1g ?

12 kwietnia 2015 21:30

Witam,
mam 16 lat i 165cm wzrostu przy 76kg wagi. Od niedawna (ok. 2 tygodnie) zacząłem aktywnie trenować w domowyn zaciszu. Posługuję się głównie hantlami ale wykonuję ćwiczenia na różne partie ciała. Poza zbudowaniem masy mięśniowej zależy mi w pierwszej kolejności na zrzuceniu zbędnych kilogramów. 2 dni temu zaopatrzyłem się w spalacz, więc narazie efekty nie są widoczne. Wiem, że suplementy nie są w stanie zastąpić diety, ale staram się jeść regularnie i ograniczać zbędne tłuszcze i cukry. Tutaj moje pytanie: czy już na początku treningów suplementy są mi potrzebne? Jeśli tak to jakie dokładnie mam wybrać?
Pozdrawiam :)

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie