pytania
Witam , mam 17 lat i od 6 miesiecy chodzę na siłwonie moim celem był wzrost masy gdy dobiłem do 70kg przestałem tyć . Do wakacji chciałbym troche wyredukwać tłusz i zrobic kaloryfer xd.Waszym zdaniem warto redukować 10 kg ?
Witam.
Od lutego w ciągu trzech miesięcy schudłem ponad 30 kg.z czego bardzo dużo mięśni razem z tkanka tłuszczową .Na obwodach poleciałem o jakieś 8/10 rozmiarów.W tej chwili ważę 92 kg.Chciałbym jeszcze spalić tłuszcz z brzucha bo jest go jeszcze dużo.Trenuje na siłowni 5 razy w tygodniu trening zaczynam od 3,5 km bieg na bieżni,następnie 20 min.na orbitreku max. interwał albo kardio wzystko na max. 20 min rower,trochę ćwiczeń na klatke i barki.Spalam około 800-1000 kcl. na treningu.
Jem cztery posiłki dziennie 9,11-30,15,17.
Od jakiegoś czasu stosuje dietę węglowodanowo-białkową.
Od jakiegoś czasu czuję że sie wypalam i opadam z sił proszę o pomoc jakąś konkretną dietę,plan treningu.
Dziękuję i pozdrawiam.
witam jak to jest z tłuszczami jezeli ważę 99 kg to ile mam ich przymlować dziennie białka mam 254 ww=290 t 80 teraz tak zmieniłem i nwm czy tluszczy dać 75 a ww więcej? b35% w40% t25%
Witajcie, w koncu wzielam sie za sb i chce rozpoczac redukcje...jest tylko maly problem: za rowny tydzien jade na 3-dniowa wycieczke szkolna. Nie bede miala jak liczyc btw, kcal i wgl trzymac czystej miski bo wiadomo jak to na wycieczce bede skazana na to co bedzie. Czy jesli postaram sie duzo nie jesc i unikac slodyczy itp. aczkolwiek kawalek czeko gorzkiej moze wpasc to nie zawali mi to pierwszych drobnych efektow po tyg. redukcji? Oczywiscie po wycieczce od razu wracam na redukcje. Czy czekac z redukcja i zaczac jak wroce z wycieczki?
Zastanawia mnie czy można jeść ziemniaki na redukcji, oczywiście przygotowanych w odpowiedni sposów (z parowaru, z piekarnika albo jeszcze inaczej bez dodatku tłuszczu).
Witam, mam prośbę o pomoc w diecie. Wyliczyłem sobie zapotrzebowanie kaloryczne. Wyszło mi 3671 kcal, dzielone na:
węgle - 504
Białko - 137
Tłuszcz - 122
Nie chcę nikomu zawracać głowy pełną dietą, lecz czy mógłby mi ktoś ułożyć jeden posiłek, a z resztą analogicznie do tego poradzę sobie sam zamieniając produkty lub dodając takie same posiłki. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Witam! Jestem w trakcie układania diety redukcyjnej i mam problem z uwzględnieniem tłuszczy w ogólnym jej bilansie. Moje dzienne zapotrzebowanie wynosi ok. 2050 kcal, przy czym udział procentowy węglowowanów/białek/tłuszczy ustaliłem w proporcjach 55/30/15. Po przeliczeniu na gramy, dziennie powinienem zjadać ok. 280 g węgli, 150 g białka i 35 gramów tłuszczu. Dla węgli i białek udaje się nie przekroczyć zalecanej ilości, jednak tłuszcze notorycznie spożywam w większych ilościach. Głównym źródłem tych tłuszczy jest zazwyczaj olej który wlewam na patelnię, odrobina masła, jajka oraz tłuszcz zawarty w orzechach, migdałach lub wiórkach kokosowych oraz oczywiście z pozostałych produktów, jednak już w dużo mniejszych ilościach. Czy wszystkie rodzaje tłuszczu powinienem wliczać do diety równorzędnie, za wszelką cenę utrzymująć narzucone sobie kalorie, czy tzw. "dobre tłuszcze" mogę jeść w niewielkim nadmiarze, nie przejmując się tym, że przekroczę zalecaną dzienną ilość? Byłbym bardzo wdzięczny za poradę, jak wliczać kalorie w dietach na rzeźbę/masę. Pozdrawiam.
Witam proszę o ulozenie przykladowej diety na spalanie tkanki tluszczowej wzrost 180 waga 90kg
Witam. Aktualnie jestem na redukcji. Raz już zadawałem to pytanie jednak chciałbym, dowiedzieć się coś więcej od innych na ten temat. Moje pytanie brzmi: "Czy na redukcji mogę stosować oliwę z oliwek do drugiego posiłku zamiast orzechów" Dodam że na noc zjadam już orzechy laskowe.
Witam, czy jest jakaś "domowa" metoda obliczania body fata? Czytałem wiele opinii, ale chciałbym zaczerpnąć wiedzy z zaufanego źródła. Pozdrawiam
Co lepsze waszym zdaniem?