pytania
Witam. Jakie miesa warto jesc oprócz piersi z kurczaka i ligawy wołowej i ile razy w tygodniu? Bo np schab bez kosci ma porównywalnie duzo białka jak kurczak ale juz 3x wiecej tłuszczu wiec sadze ze nie nalezy przesadzac :)
Pozdrawiam
Witam
Od pewnego czasu zaczęłam pić w dużych ilościach wodę z cytryną( pół cytryny na 1l wody) i pije tak 1,5 litra dziennie przez cały tydzień.Czy pita w takich ilościach nie zaszkodzi? bo dziś w pracy troszkę mnie mdliło i w głowie się kręciło i nie wiem czy to nie od tego że za dużo tej cytryny.Możliwe że to od tego?
wazyc przed gotowaniem czy po wartosc kaloryczna np gdy jem gotowane warzywa typu machew,cebula. przed waza wiecej ,a po mniej. wiec gdy jem gotowana marchew traci ona wode z siebie i jest wagowo mniejsza niz przed. Czyli zwazyc ja po i wtedy obliczyc jej wartosc?
Siemka. Co sądzicie o śniadaniu w postaci mleka z płatkami kukurydzianymi. Pasują mi do makro. z góry dzięki za odpowiedź
Witajcie!
Jak pewnie każdy wie brokuły są coraz droższe i coraz brzydsze.
Jak jest z brokułami mrożonymi można je codziennie jeść jako porcja warzyw do posiłków?
Pozdrawiam!
Witam . jestem ekto. 180cm 65 kg 16 lat. Buduje teraz mase mięśniową. Podobno na masie należy spożywać 2 g /kgmc białka 2-7 węgli i 1 g tłuszczu. NO WŁASNIE 1 g tłuszczu !! Jeżeli "zjem" np 10 łyżek oliwy (prawie 1000 kcal ) ( ok.90g tłuszczu) to zaleje mnie czy przetworzy się to w mase miesniową? Oczywiście wraz z odpowiednią liczbą węgli i białek !
PS. Zależy mi na oliwie bo można nią łatwo nabić kalorie a nie zawsze mam czas na normalny posiłek :) pozdro...
Co się stanie jak np. nie zjem porcji odpowiedniej dla mnie białka w dni ćwiczące, a nie ćwiczące
staram się jeśc codziennie 150g białka, a waże 75 kg (15lat)
Czy białko z twarogów chudych jest dobre ?
Witam Mam pytanie odnośnie spożywania twarogu. Jestem osobą szczupłą i mam problem w przybraniu na wadze z racji tego że uprawiam sport drużynowy, od jakiegoś czasu ćwiczę siłowo. Wyczytałem na internecie, że "szejk" twarogowy pomoże mi uzupełnić białko w diecie, i rzeczywiście od kąd wprowadziłem takiego szejka do diety widzę efekty w postaci dodatkowych kg. Mam jednak wątpliwości co do spożywania codziennego takiego twarogu. Dodam że taki szejk składa się z ok. 2 kostek twarogu czyli ok. 500g + owoce sezonowe, banan, płatki owsiane itp. Taki szejk jest stosowany po 1-2 szklankach w 2-3h odstępach czasu + normalny wartośiowy posiłek. Czy tak częste stosowanie twarogu, nie wpłynie negatywnie na mój stan zdrowia, oraz czy nie wystąpia inne negatywne skutki. Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam :)
WWitam, chce się dowiedzieć do ilu procent tkanki tłuszczowej najlepiej zejść żeby zacząć masowanie ? Obecnie jestem na redukcji, także co sądzicie o tym ? Z góry dzięki
Witam,
jestem kobietą i mam 162 cm wzrostu i ważę 85 kg, z czego 50 kg to masa mięśniowa. Zależy mi na redukcji tkanki tłuszczowej. Od 2,5 miesiąca ćwiczę 6 razy w tygodniu (3 treningi siłowe + interwały i 3 treningi cardio) oraz odżywiam się zdrowo i jem 1600 kcal w dni nietreningowe, a w treningowe 1800 kcal, nie widząc efektów, wybrałam się kilka dni temu do dietetyka, który powiedział, że powinnam zwiększyć tą ilość do ok. 1700 i 2000 kcal zależnie od dnia, ponieważ mam wysokie zapotrzebowanie spoczynkowe (wyliczył mi on je na ok. 1600 kcal) Dzisiaj natomiast miałam trening personalny i trener powiedział mi, że powinnam w dni treningowe jeść 1700 kcal, a w nietreningowe 1500.
Mogłabym prosić o odpowiedź na pytanie: kto z nich ma rację? Nie wiem, czy zwiększyć czy zmniejszyć ilość kalorii w diecie.
Witam. Mam pytanie odnośnie białka. Powiedzmy, że robię masę i mam dodatni bilans kaloryczny. Co się stanie, gdybym przyjmował za mało białka. Mając dodatni bilans przybieram na masie, jednak byłaby to masa tłuszczowa a mięśnie by się nie rozwijały? Jak wyglądałoby to na redukcji? Gdybyśmy nie dostarczali odpowiedniej ilości białka, czy tracilibyśmy mięsnie? Nie mam problemu z białkiem, interesuje mnie jednak ta rzecz.
Pozdrawiam.