pytania

21 czerwca 2014 23:34

Witam,
chciałbym zapytać, czy przy zwiększonej aktywności fizycznej (intensywna, wyczerpująca praca po 9 godz. dziennie- obciążająca górne partie ciała) można do diety na masę mięśniową dorzucić słodycze?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
2 lipca 2014 11:33

Witam
Kiedyś przeczytałem jakiś artykuł jak to wyglądało u dawnych kulturystów, których nie było stać na wszelakiego rodzaju odzywki i przeczytałem tam że uzywali oni mleka w proszku ?
jak myślicie skuteczna jest ta metoda ?
jeżeli tak to kiedy sie powinno brać to ? do posiłków przed treningiem ? jak wygląda sytuacja z tym ?
pozdrawiam

12 sierpnia 2014 10:16

Witam kupilem odzywke bialkowa matrixa http://www.supplementcentre.com/buy.cfm/whey-protein/matrix-anabolic-protein-powder-2.25kg/78/yes/76053?NewLink=Yes&gclid=CM76ua6jjcACFSQXwwodV54AtQ i strasznie mnie po niej sadzi. Od razu po wypiciu czuje ciezar na zoladku, potem za jakies pol dnia strasznie mnie sadzi gazami (pierdze na potege) a na koniec jeszcze wywoluje ona u mnie lekkie zatwardzenie. I tu taka prosba. Czy tak sie dzieje przy wszystkich odzywkach bialkowych? Moze mozecie polecic mi odzywke po ktorej tak nie gazuje. Dodam ze nie jestem uczulony nanabial i jaja. Jje, jaja, ser bialy, mam zroznicowana diete. Bialko spozywam tylko okolo treningowo. Zostalo mi jeszcze z 2,5 kg tego bialka i nie wiem co robic. Doradzcie! Dzieki

17 września 2014 14:33

Hejka.
Mam pytanie odnośnie obróbki termicznej odżywki białkowej a mianowicie o jej podgrzewaniu.
Czy traci ona swoje właściwość po poddaniu takiej obróbce np. podczas smażenia naleśnika z odżywką czy jest to raczej nieszkodliwy proces?
Dziękuję i pozdrawiam: Łukasz

3 sierpnia 2015 09:12

Witam. zastanawia mnie jeden fakt. Jezeli w piersi z kurczaka w 100 g znajduje sie 20 g bialka to np jesli smaze 500g kurczaka i po usmazeniu jego masa zmniejsza sie do 300g to czy w tych 300 g znajduje sie dalej 100 g bialka tak jak przed smazeniem ??

24 sierpnia 2014 14:08

Cześc mam pytanie a mianowicie czy używacie ketchupu ? Bardzo go lubię i czy można go dodawać do jedzenia. Z góry dziękuję za odpowiedz.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
10 maja 2015 11:30

Witam !
Mam 15 lat, i przez ostatnie 3 miesiące udało mi się przybrać 4 kg ( wcześniej ważyłem 45kg, aktualnie 49kg ), trenuje 5 razy w tygodniu ( 3x Sztuki Walki, 2x Siłownia ), i tutaj pojawia się moje pytanie, głównie o suplementacje. Co stosować ? Czy samo Białko wystarczy na przybranie masy mięśniowej ?
Bardzo Serdecznie dziękuje za odpowiedź !

20 sierpnia 2014 16:53

Witam!
Mam pytanie co sądzicie o przyjmowaniu dużych ilości pikantnych przypraw jak kurkuma chilli cynamon imbir podczas budowania masy.
Wiadomo że owe przyprawy podkręcają termogeneze i powiedzmy że przyjmujemy 3g białka na kg masy ciała co również przyśpiesza nasz metabolizm co jest dobre podczas redukcji.
Ale co jeśli zachowamy taką dietę podczas masy ale oczywiście z dodatnim bilansem kalorycznym? Wejdziemy w stan rekompozycji?

17 sierpnia 2014 20:31

Witam! Chciałbym się dowiedzieć od jakiego % tkanki tłuszczowej w organizmie można zacząć robić tzw. masę oraz jak obliczyć zawartość tkanki tłuszczowej w miarę dokładnie.

30 kwietnia 2015 21:38

Witam wszystkich :D
Chciałbym sobie walnąć ostrą masówke. Myślałem zeby połączyć mutant masa z monohydratem i ewentualnie aakg. Co myślicie doradzcie coś :D Dzieki

12 października 2016 05:01

WITAM UZYWAM BIALKA ISOPURE ZERO CARB JEST DOSYC DROGIE . MAM PYTANIE MOZE POLECICIE JAKIEZ ZAMIENNIKI TEZ ZEBY ZERO CARB BYLO? POZDRAWIAM

25 października 2014 18:36

witam mam pytanie dotyczace smazenia np kurczaka ryby itp czy moge ozuwyac bez problemow codziennie do smazenia oliwy z oliwek lub oleju ryzowego badz dyniowego lub kazdego innego zdrowego oleju?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie