pytania
Witam
Obliczam swoje zapotrzebowanie dziennie poprzez prowadzenie dziennika i nie przekraczam kalorii w ciągu całego dnia ale czasami zdarza mi się że przekroczę tłuszcze albo białko.Jaki to ma wpływ? i czy tkanka odkłada się jeżeli przekraczam minimalnie te tłuszcze lub węglowodany?
Witam,
chciałbym zapytać, czy przy zwiększonej aktywności fizycznej (intensywna, wyczerpująca praca po 9 godz. dziennie- obciążająca górne partie ciała) można do diety na masę mięśniową dorzucić słodycze?
Witam
Kiedyś przeczytałem jakiś artykuł jak to wyglądało u dawnych kulturystów, których nie było stać na wszelakiego rodzaju odzywki i przeczytałem tam że uzywali oni mleka w proszku ?
jak myślicie skuteczna jest ta metoda ?
jeżeli tak to kiedy sie powinno brać to ? do posiłków przed treningiem ? jak wygląda sytuacja z tym ?
pozdrawiam
Czołem!
Potrzebuję porady, wskazówki, jakiegoś naprowadzenia.
Może najpierw coś o mnie.
Wiek - 28
Płeć - M
Cel - Redukcja
Waga - 105
Wzrost - 190
Poziom bf - nie ma foty, ale +-30/35%
Aktywność w ciągu dnia - praca siedząca, trening w różnych porach zazwyczaj 20/21
Uprawiane sporty - Siłownia 4x tydzień, K1 2x tydzień
Stosowane wcześniej diety - od zawsze liczenie makro, bez konkretnej diety
Ostatnie stałe liczenie makro było od 06.23 do 12.12. Schodziłem z poziomu +- 2500 do aktualnie 1700. Efektów mogę szczerze powiedzieć, że nie ma. Waga mimo cięcia kalorii stoi w miejscu tak jak stała, po sylwetce też efekty nie zostały odnotowane.
Od nowego roku chce ruszyć dupsko z redukcją ale... Od czerwca schodziłem z kalorii jednak uważam, że to co zrobiłem było nie na miejscu. Schodziłem systematycznie co dwa tygodnie, natomiast przy mojej wadze zszedłem do poziomu 1700 kcal i co najgorsze w tym wszystkim waga ani drgnie.
Zastanawiające jest to, dlaczego mimo deficytu (przy takiej wadze na pewno on był) ta waga nie zaczęła spadać ale do sedna.
Jeśli chodzi o ruszenie, to czy powinienem systematycznie zacząć podnosić kalorie do wyższego poziomu i wtedy zbić X kalorii i zacząć redukować czy jednak od razu ustalić jakiś poziom X tych kalorii i od tego zacząć redukcje?
Więc tak.
Lat 40
Wzrost 176 cm
Waga- obecnie 78 kg
Po 15 latach przerwy wróciłem do siłowni, to było dwa lata temu.
Dwa razy robiłem masę i dwa razy redukcje, na masie fajnie rosłem ale przez pierwsza 6 tyg, potem rósł tylko brzuch, więc redukcje, po odstawieniu ww traciłem prawie 1 kg tygodniowa, a w sumie to 8 kg.
Więc znów masa bazując na ww, oczywiście dietę wrzucałem Wam do oceny i było ok, zapotrzebowanie też liczyłem według wzoru tego forum.
I znów pierwsze 6-8 tyg rosło fajnie, w klacie 3-4 cm a brzuch 1 cm, ale potem to się zmienia i w klacie 1 cm, a brzuch 4 cm..
Zanim zacząłem ćwiczyć, jadłem tłusto, kiełbasy , boczek, prawie codziennie smażone, no i frytki do tego, nie jadłem ryżu, kaszy itd.
Ważyłem latem 78 a zimą 80 kg i nic nie musiałem z tym robić, nie miałem opony, a teraz trzymam dietę jak fanatyk i zalewa mnie mimo że redukując schodzę do tych 15% tłuszczu, jak dorzucę ww to z początku jest fajnie, a potem znów zalewa.
Czy może być tak że mam taki organizm , który nie radzi sobie z ww i lepiej przejść na masę opartą na tłuszczach ?l
czy zamiast 100g ryżu mogę jeść parę pyrek na obiady
witam.wlasnie skonczylem mase chce teraz zejsc na redukcje tylko nie wiem ile tego bialka tluszczy teraz potrzebuje?. obecnie na masie mialem B= 170g W=520 Kcal3700 T=84 Moje waga 84 wzrost 176 28lat. jeszcze jedno pytanko kalorie teraz musze stopniowe ucina co tydziej jakies 100-200 z weglowodanow?
Witam kupilem odzywke bialkowa matrixa http://www.supplementcentre.com/buy.cfm/whey-protein/matrix-anabolic-protein-powder-2.25kg/78/yes/76053?NewLink=Yes&gclid=CM76ua6jjcACFSQXwwodV54AtQ i strasznie mnie po niej sadzi. Od razu po wypiciu czuje ciezar na zoladku, potem za jakies pol dnia strasznie mnie sadzi gazami (pierdze na potege) a na koniec jeszcze wywoluje ona u mnie lekkie zatwardzenie. I tu taka prosba. Czy tak sie dzieje przy wszystkich odzywkach bialkowych? Moze mozecie polecic mi odzywke po ktorej tak nie gazuje. Dodam ze nie jestem uczulony nanabial i jaja. Jje, jaja, ser bialy, mam zroznicowana diete. Bialko spozywam tylko okolo treningowo. Zostalo mi jeszcze z 2,5 kg tego bialka i nie wiem co robic. Doradzcie! Dzieki
Czy kleik ryżowy jest dobrym źródłem węglowodanów podczas redukcji??
Hejka.
Mam pytanie odnośnie obróbki termicznej odżywki białkowej a mianowicie o jej podgrzewaniu.
Czy traci ona swoje właściwość po poddaniu takiej obróbce np. podczas smażenia naleśnika z odżywką czy jest to raczej nieszkodliwy proces?
Dziękuję i pozdrawiam: Łukasz
Witam czy tatar ( wołowina ) jest dobra na redukcji ? Czy lepiej skupić się na kurczaku?
Witam. zastanawia mnie jeden fakt. Jezeli w piersi z kurczaka w 100 g znajduje sie 20 g bialka to np jesli smaze 500g kurczaka i po usmazeniu jego masa zmniejsza sie do 300g to czy w tych 300 g znajduje sie dalej 100 g bialka tak jak przed smazeniem ??