13 grudnia 2015 20:48 •
Jak poprawnie ułożyć dietę
Witam mam na imię Arek mam 25 lat ważę 115 kg przy wzroście 195 cm. Otłuszczenie procentowo ciała wynosi ok 23%.Na siłownie chodzę ok 4 razy w tyg (trening siłowy ale teraz chce zmienić na trening obwodowy i kardio min 0.5h po treningu). Do września biegałem na dystansie 10 km ale musiałem przerwać bieganie bo po 1 zaczęły mi kolana "strzelać" (i po 3 miesiącach przerwy stan kolan się poprawia) a po 2 zimno.Prace mam dość ciężka bo jestem kucharzem i pracuje po ok 12h (system pracy 2x2 3x2) ale potrafię sobie pogodzić trening oraz prace- nie mam problemu żeby wstać po 5.30 i iść na trening i do pracy. I teraz pytanie mam następujące: jak zabrać się do porządnego układania diety redukcyjnej?A dokładniej chodzi mi o to co na śniadania jeść czy na czczo iść na siłownie i co na kolacje żeby organizm był dobrze dożywiony i miał sile na regeneracje.I na co można sobie pozwolić a czego unikać jak ognia, i w jakich odstępach najlepiej spożywać posiłki.
Pozdrawiam Arek.
Pozdrawiam Arek.
301
0