8 września 2020 21:25 •
Wliczanie do kalorii produktów o ujemnym bilansie kalorycznym.
Są produkty jak np. pomidor, arbuz, kukurydza, pomarańcza, grejpfrut, truskawki, szparagi, buraki, brokuły, jarmuż, kapusta, marchewka, kalafior, seler naciowy, papryka chili, sałaty, szpinak, zielona fasolka, groszek cukrowy, cebula, por, cukinia, czosnek..., które dostarczają mniej kalorii niż zabiera ich spożycie i strawienie.
Czy w związku z tym należy je wliczać do spożywanych kalorii, czy nie? W końcu nie dość, że tak naprawdę nie dostarczają kalorii, to jeszcze je zabierają.
Z góry dzięki za pomoc.
Czy w związku z tym należy je wliczać do spożywanych kalorii, czy nie? W końcu nie dość, że tak naprawdę nie dostarczają kalorii, to jeszcze je zabierają.
Z góry dzięki za pomoc.
478
0