pytania

20 lutego 2016 22:32

Witam !
Słyszałem, że dieta tłuszczowa jest bardzo, bardzo dobra nie tylko na redukcji, ale własnie na masie. Wiele trenerów jest tego zdania, mówi się, że bardzo dobrze działa ze względu na to, że daje bardzo pozytywny efekt na gospodarkę hormonalną, czego nie można powiedzieć na temat takiej zwykłej masy tj. białkowo/węglowodanowa.
Moje pytanie jest takie, co poprostu sądzicie o tej diecie? Planuje się za nią zabrać ;-)

23 listopada 2014 23:25

Chcę zrzucić zbędny tłuszcz, dowiedziałem się, że przyjmowanie większej ilości zdrowych tłuszczy a ograniczenie węgli pomoże mi w tym. Co sądzicie na ten temat ?

26 listopada 2017 12:19

Dzień dobry mam takie pytanie? Od dziecka byłam szczupła teraz też Jestem osobą szczupłą ważę 50 kg mam 155 wzrostu tylko mam tłuszcz na brzuchu i mi bardzo jabk by spuchł ten brzych wystaje, i przy biodrach też mam tłuszczu trochę , jak się pozbyć tego tłuszczu np. proszę o poradę a tak wyglada mój brzuch

Irek Żak Na pytanie odpowiedział trener Irek Żak
26 kwietnia 2016 19:13

Witam, chciałem przejsc na diete tłuszczowa, moje zapotrzebowanie to ponad 3400kcal. Na początek ułozylem taka diete, po ok 2 tygodniach zamierzam zwiekszyc weglowodany do 150g. Czy tak to moze wygladac? Dni treningowe moga byc takie same jak nie treningowe? Z góry dziękuje za odpowiedz.

śniadanie
Jaja kurze 200g 279 kcal b: 25 g ww: 1 g tł: 19 g
Boczek wieprzowy wędzony 80g 231 kcal b: 12 g ww: 1 g tł: 20 g
Masło klarowane Mlekovita 10g 90 kcal b: 0 g ww: 0 g tł: 10 g
600 kcal b: 37 g ww: 2 g tł: 49 g

II posiłek
Wieprzowina - karkówka g 398 kcal b: 24 g ww: 0 g tł: 34 g
Pomidor 100g 15 kcal b: 1 g ww: 2 g tł: 0 g
Oliwa z oliwek 20g 179 kcal b: 0 g ww: 0 g tł: 20 g
suma: 593 kcal b: 25 g ww: 2 g tł: 54 g

III posiłek
Wieprzowina - karkówka 200g 398 kcal b: 24 g ww: 0 g tł: 34 g
Oliwa z oliwek 20g 179 kcal b: 0 g ww: 0 g tł: 20 g
Ogórek kwaszony 100g 11 kcal b: 1 g ww: 2 g tł: 0 g
589 kcal b: 25 g ww: 2 g tł: 54 g

posiłek potreningowy
Banan 150g 141 kcal b: 2 g ww: 33 g tł: 0 g
Wieprzowina - karkówka 200g 398 kcal b: 24 g ww: 0 g tł: 34 g
540 kcal b: 26 g ww: 33 g tł: 34 g

kolacja:
Makrela wędzona g 399 kcal b: 37 g ww: 0 g tł: 28 g
Majonez dekoracyjny - Winiary g 280 kcal b: 0 g ww: 1 g tł: 30 g
Posiłek 679 kcal b: 38 g ww: 1 g tł: 58 g
suma:
kcal: 3001
białko: 150g
weglowodany: 40g
tłuszcze: 249g

18 czerwca 2018 11:28

Witam mam za sobą okres redukcyjny na diecie low carb , zaczynalem diete z 15% węglowodanów 48% tłuszczu 37% białka i i trwalo to ok 2 tygodnie po czym zacząłem powoli podbijać węglowodany na rzecz tłuszczy przy tej samej liczbie kalorii z powodu złego samopoczucia , planuje teraz przejśc na reverse diet z dietą zbilansowaną , jak wyjsć z tak niskiej ilości węgli zeby nie zalać sie za bardzo tłuszczem ?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
19 marca 2018 19:31

Chciałbym dowiedzieć się czy z tymi wynikami mam insulinooporność i potrzebna bedzie dieta tłuszczowa lub keto

13 lutego 2018 13:03

Witam,
Mam 20 lat, ważę 58 kg przy wzroście 158 cm. Chciałabym spalić tkankę tłuszczową przy jednoczesnej budowie masy mięśniowej. Więc moje pytania brzmią:
1. Jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne przy redukcji tkanki tłuszczowej? Najlepiej by było gdyby ktoś mi dokładnie rozpisał to na moim przykładzie.
2. Jak rozłożyć kalorię na poszczególne posiłki?
3. Ile w diecie ma być białka, tłuszczy, a ile węglowodanów?
4. Jakie ćwiczenie są najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym budowaniu masy mięśniowej?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

6 lutego 2018 13:32

Witam mam pytanie Jak rozłożyć makro przy diecie tłuszczowej mam 88 kg wagi
Dość duże zatłuszczenie ciała.

1 lutego 2016 12:29

Witam wszystkich,
pewnie większość osób zaczyna redukcję i ma mnóstwo pytań co do diet, treningów,systemu odżywiania itd. I ja również mam bo mam już dość oglądania co rusz to nowych filmików gdzie każdy mówi coś ale nic z tego tak do końca nie wynika. JA chcę uzyskać konkret na pytanie tak jak w temacie czy dobrym połączeniem jest na redukcji dieta wysoko tłuszczowa, stosunek T do B min 2:1 reszta to W i nie ma tu mowy o jakiś ładowaniach węglami niskimi, średnimi i wysokimi tylko trzymamy je cały czas nisko do tego co drugi dzień trening FBW po 1 ćwiczeniu na każdą grupę mięśniową 3 serie po 5 powtórzeń na przemian ćwiczenia ale większość to na wolnych ciężarach oraz czy dieta tłuszczowa ta o której tutaj mówię nadaję się do systemu żywieniowego IF tzn. czy "szkodliwe" będzie zjedzenie 200g T w ciągu 4-6h? co do treningu to mam jeszcze pytanie czy robienie przysiadów konieczne jest aby wykonywane było co trening czy lepiej co drugi? Moje obecne zapotrzebowanie które mam to 2300kcal przy 92kg waga schodzi siła jeszcze jest i czy można wejść na dietę tłuszczową od ręki czy potrzeba cyklicznie powiedzmy po 50kcal na tydzień dokładać. dzięki wszystkim za uwagę i odpowiedzi pozdro

13 lutego 2018 13:03

Witam,
Mam 20 lat, ważę 58 kg przy wzroście 158 cm. Chciałabym spalić tkankę tłuszczową przy jednoczesnej budowie masy mięśniowej. Więc moje pytania brzmią:
1. Jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne przy redukcji tkanki tłuszczowej? Najlepiej by było gdyby ktoś mi dokładnie rozpisał to na moim przykładzie.
2. Jak rozłożyć kalorię na poszczególne posiłki?
3. Ile w diecie ma być białka, tłuszczy, a ile węglowodanów?
4. Jakie ćwiczenie są najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym budowaniu masy mięśniowej?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

10 czerwca 2015 10:35

Witam serdecznie,
na wstępie chce pogratulować super konkretnych filmików na youtubie,które sa bardzo pomocne w rozumieniu swiata kulturystycznego.Szacunek za otwartośc i nie owijanie w bawełne:)
Piszę do Ciebie w celu pomocy w mojej diecie bo cos idzie nie tak.
Jesli jest mozliwe ,zebys mi odpowiedział podaje swoje parametry oraz diete i trening.
Mam 29 lat 180 cm wzrotsu i 81 kg wagi.Moim celem jest wyrzezbienie brzucha .Obecenie jestem na diecie tłuszczowej.
Po modyfikacjach podaje aktualne menu po 2 miesiacach diety:
1.omlet z 5 całych jaj
2,3 posiłek 200 g miesa100 g warzyw zieloych,40 g orzechow wloskich lub 30 g oleju rzepakowego badz 60 g masla orzechowego bez cukru i soli
4 posilek po treningwy:200 g miesa,70g ryu,100g warzyw zielonych
5 posiłek-200 g miesa100 g warzyw zieloych,40 g orzechow wloskich lub 30 g oleju rzepakowego badz 60 g masla orzechowego bez cukru i soli.
6 dnia (sobota) jako ostani posiłek jem cos smieciowego.(pizza)
Pije 5 litrów wody dziennie i czasem cole zero
Suplementacja:bcaa,sambutamol i czasem izolat zero sugar
Trening:
Trening siłowy ,po nim 40 min areobów w tętnie.3x tydz
miedzy dniami siłowymi 2 x areeoby po 45 min w swoim tetnie.
Proszę o radę .Z góry dziękuje i pozdrawiam
Piotrek.

13 lutego 2018 13:03

Witam,
Mam 20 lat, ważę 58 kg przy wzroście 158 cm. Chciałabym spalić tkankę tłuszczową przy jednoczesnej budowie masy mięśniowej. Więc moje pytania brzmią:
1. Jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne przy redukcji tkanki tłuszczowej? Najlepiej by było gdyby ktoś mi dokładnie rozpisał to na moim przykładzie.
2. Jak rozłożyć kalorię na poszczególne posiłki?
3. Ile w diecie ma być białka, tłuszczy, a ile węglowodanów?
4. Jakie ćwiczenie są najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym budowaniu masy mięśniowej?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie