Zadaj pytanie
21 grudnia 2015 21:15

Wpływ temperatury na odżywkę serwatkową.

Moje pytanie dotyczy tego, czy odżywka białkowa dodana np. do gorących płatków lub wody staje się bezwartościowa ponieważ są różne opinie a jednak istnieją przepisy na wypieki np. ciasta czy omlety z serwatką w składzie.
1497
2
dodał odpowiedź 22 grudnia 2015 09:43
I tak sie staje ja kiedys owsianke gotwalam na bialku wz woda badz do ciasta dawlam. teraz daje ale np na polewe a owsianke gotuje na wodzie zdejmuje z gazu i wtedy dolewam bialko. Traci swoje wartosci
dodał odpowiedź 26 grudnia 2015 18:44
Nie muszę mieć pewności ale białko ścina się w około 40 stopniach i to nie powinno rzutować na jego jakość bo jajka też nie jemy surowego tylko ugotowane czyli białko które jest ścięte. Ale to na logike bez poparcia :)
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie