Zadaj pytanie
8 stycznia 2016 18:00

Czy bułka pszenna to dobre źródło węglowodanów?

Bułka pszenna według przelicznika, z którego korzystam ma prawie 50g węglowodanów przy 6g białka. Czy nie jest to trochę nadwyżone?
1153
2
dodał odpowiedź 8 stycznia 2016 22:53
Zależy ile waży ... :D. Kajzerka waży ok 50g i ma pół tego co napisałeś :)
dodał odpowiedź 10 stycznia 2016 15:46
Moim zdaniem nie jest to żadne dobre zródło węglowodanów, z racji iż mąka przenna jest wysokoprzetworzona. Będzie powodowała niepotrzebne skoiki insuliny i nie dostarczy nam dobrego rodzaju energi. Polecam jeżeli już koniecznie pieczywo to najlepiej na naturalnym zakwasie i żytnie :)
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie