Zadaj pytanie
19 stycznia 2016 18:45

Białko z produktów węglowodanowych

Witam.
Przechodząc na masę zwiększyłem liczbę węglowodanów w diecie, jednak zwiększył się również udział białek przez proteiny zawarte w tych produktach.
Do tej pory spożywałem 2,3 g białka na kg. masy ciała jednak po zwiększeniu ilości węgli , wychodzi 2,5 g. białka na kg.
Czy należy uciąć białko z mięsa i np. jaj czy nie wliczać białek pochodzenia roślinnego?
1339
1
dodał odpowiedź 19 stycznia 2016 19:37
Wliczaj wszystko, każdy produkt ma różny profil aminokwasowy i MOIM zdaniem liczy się wszystko ;).
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie