Białko z produktów węglowodanowych
Witam.
Przechodząc na masę zwiększyłem liczbę węglowodanów w diecie, jednak zwiększył się również udział białek przez proteiny zawarte w tych produktach.
Do tej pory spożywałem 2,3 g białka na kg. masy ciała jednak po zwiększeniu ilości węgli , wychodzi 2,5 g. białka na kg.
Czy należy uciąć białko z mięsa i np. jaj czy nie wliczać białek pochodzenia roślinnego?
Przechodząc na masę zwiększyłem liczbę węglowodanów w diecie, jednak zwiększył się również udział białek przez proteiny zawarte w tych produktach.
Do tej pory spożywałem 2,3 g białka na kg. masy ciała jednak po zwiększeniu ilości węgli , wychodzi 2,5 g. białka na kg.
Czy należy uciąć białko z mięsa i np. jaj czy nie wliczać białek pochodzenia roślinnego?
1339
1
dodał odpowiedź 19 stycznia 2016 19:37
Wliczaj wszystko, każdy produkt ma różny profil aminokwasowy i MOIM zdaniem liczy się wszystko ;).