Zadaj pytanie
22 lipca 2014 09:42

Jak zrobić rzeżbe bez prochów, przy odpowiedniej diecie?

Rzucam młotem i na siłowni bywam 2-3 razy w tygodniu. Chciałbym zrobić minimalną rzeżbe po prostu żeby wszystko nie zwisało. Jakiej mam użyć diety i co zrobić? Dodam że mam 16 lat, 184cm i ważę 78kg.
403
1
dodał odpowiedź 22 lipca 2014 09:56
Witaj, wszystko zależy od tego co jesz :). Postaraj się wyeliminować nie zdrowe produkty typu chipsy itd. Wejdz na portal potreningu.pl i postaraj się dodać swoje produkty i bliczyć zapotrzebowanie kaloryczne (24*masa ciala*współczynnik aktywności (1,3mala, 1,5srednia, 1,7duza)), odejmij od tego 300-500kcal. Makro: białko 2g/kmc, tłuszcze 1-1,5g/kmc, węgle 4-6g/kmc. Oblicz, ile powinieneś jeść każego z makroskładników i podziel to na 5-6 posiłków. Źródla białka: kurak, indyk, wołowina, nabiał, jajka, odżywki białkowe; tłuszczy: oleje, orzechy, awokado, masła orzechowe; węglowodanów: ryż, makarony, pieczywo, ziemniaki, płatki owsiane.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie