3 listopada 2013 21:33 •
Masło orzechowe i tłuszcze z żółtka jaj na redukcji
Witam serdecznie...mam pytanie:
Czy podczas rekompozycji/ redukcji osoba przy dość niskim poziomie zatłuszczenia( ok 6 7 %) może spożywać regularnie masło orzechowe( bez soli i cukru) oraz żółtka jaj
Czy podczas rekompozycji/ redukcji osoba przy dość niskim poziomie zatłuszczenia( ok 6 7 %) może spożywać regularnie masło orzechowe( bez soli i cukru) oraz żółtka jaj
2927
4
Witamy,
oczywiście takie masło orzechowe (naturalne, bez soli i cukru) można spożywać, pod warunkiem, że nie będą to przesadnie duże ilości oraz nie jest Pan uczulony na orzechy. Podobnie sprawa ma się z zółtkami jaj. Najważniejsze, aby te produkty wkalkulować w dzienny bilans.
Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):
dodał odpowiedź 3 listopada 2013 22:06
Moim zdaniem jeżeli uda Ci się to jakoś upchnąć w dzienne zapotrzebowanie makroskładników, to czemu nie. To tylko moja opinia nie koniecznie słuszna, pozdrawiam :D
dodał odpowiedź 3 listopada 2013 22:20
Makro na 1 miejscu, jesli wszystko sie zgadza i miesci sie w deficycie to spoko. No i jesli pomimo tego jedzenia nie zalewasz sie a waga fajnie i powoli leci w dol to smialo :)
dodał odpowiedź 4 listopada 2013 05:18
A co na to ekspert? Jesc wogole tluszcze na redukcji czy te ilości które są w platkach owsianych i piersi z kurczaka wystarcza?
dodał odpowiedź 6 listopada 2013 14:50
OK moje maslo orzechowe nie ma ani soli ani cukru( PRIMAVIKA), ale ma olej rzepakowy...to nie przeszkadza w redukcji??