Zadaj pytanie
7 stycznia 2015 11:33

Omlet bezglutenowy

Kuchnia Zapyta Trenera: przepis na bezglutenowy omlet

4497
2

Bezglutenowy omlet

-1 jajo L

-4 białka jaj L

-10g odżywki białkowej

-20g płatków jaglanych (można użyć owsianych jednak omlet nie będzie bezglutenowym)

-20g amarantusa ekspandowanego

-5g pestek dyni

-10g jagód goji

-10g białej morwy

-3g chia seeds

-50g owocu kaki

-10g masło orzechowego (użyliśmy pasty z orzecha laskowego)

-3g oleju kokosowego

Białka jaj oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Patelnię smarujemy olejem kokosowym i wykładamy na nią jogody goji, białą morwę, pestki dyni. Patelnię rozgrzewamy. Do ubitej piany dodajemy amarantus i płatki jaglane, dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy na patelnię, równomiernie rozkładamy i na wierzch wysypujemy chia seeds. Omlet smażymy na niskim ogniu bez przykrycia z pierwszej strony i po przewróceniu już na niższym ogniu. Owoce kroimy w plasterki. Połowę omletu smarujemy masłem orzechowym a na drugą wykładamy pokrojony owoc. Omlet składamy na pół. 

Oceń treść:
(0 głosów)
dodał odpowiedź 5 maja 2015 23:36
Zrobiłem prawie identyczy jak w przepisie, mega smaczny i bezglutenu!
dodał odpowiedź 12 czerwca 2015 21:04
jutro na śnaidanie spróbuje i dam znać
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie