Zadaj pytanie
26 października 2014 21:05

Zapotrzebowanie na tłuszcze i węglowodany,jaka właściwa ilość w diecie przy redukcji?

Witam

Mam takie pytanie,ponieważ w różnych źródłach czy to na filmikach,stronach porady różnią się. Wiem,że przy redukcji zapotrzebowanie na białko to ok 2-2,5 g na kilogram masy ciała. Co zaś z tymi tłuszczami i węglami?? W jednych artykułach czytam,że dodajemy 1 g tłuszczy na kilogram a resztę zapotrzebowania uzupelniamy z węgli. Jednak niektóre źródła oraz pamiętam jeden z filmików Pana Michała mówią,że zapotrzebowanie na białko przy redukcji ok 40% i po 30 % z tłuszczu i węgli. Wiem że mimo wszystko i tak chodzi o ujemny bilans kaloryczny,jednak jaki to ma związek przy redukcji??
659
4
dodał odpowiedź 26 października 2014 21:39
Też się nad tym głowiłam czy to przy redukcji czy przy masie... Niemniej jednak po coś te proporcje do masy ciała są więc ich bym się bardziej trzymała niż % , niemniej jednak musisz tez zobaczyc ile wynosi w obydwu przypadkach i wtedy moze spróbuj wyciagnąc średnią :) W kazdej metodzie jest cos dobrego :)
dodał komentarz 26 października 2014 22:27
Wiesz tylko mi nie o to chodzi czy to gramowo czy procentowo,bo wszystko idzie przełożyć z jednego na drugie;)Dieta i tak będzie ułożona na dana ilość zapotrzebowania kalorycznego,tylko w jednej i drugiej opcji ilość tłuszczu i węgli będzie się sporo różniła. I o to mi bardzie chodziło.
dodał komentarz 26 października 2014 23:24
Wiem , dlatego proponuję CI abys wyciągnął z tego średnią i wtedy zobacz po 2tyg jakie beda efekty :)
dodał odpowiedź 19 listopada 2014 21:51
Jeśli chcesz schudnąć to najważniejsza będzie tutaj dieta. Dieta z deficytem kalorycznym. Masz tutaj filmik jak to zrobić: http://www.youtube.com/watch?v=0CsHT7vxKcw Spożywaj takie produkty jak: ryż,kasza,płatki owsiane,makaron,wafle ryżowe,ciemny chleb to jeśli chodzi o węglowodany. Białko to: białka jaj,ryby,chude mięso,chudy twaróg. Tłuszcze to: orzechy,oliwa z oliwek,słonecznik,migdały,masło orzechowe, olej ryżowy,żółtka jaj. Staraj się spożywać posiłki w jednakowych odstępach czasu 2,5-3h. Jedz 5-6 posiłków dziennie. Posiłek pierwszy czyli śniadanie oraz posiłki około treningowe powinny zawierać najwięcej kalorii. Tłuszczu nie spożywaj w okolicach treningowych. Najlepiej jak byś tłuszcze przyjmował na pierwszy i ostatni posiłek. Drugim najważniejszym czynnikiem na redukcji jest trening cardio. Na początku nie obcinaj kalorii tylko dodawaj sesje cardio. Na początku wykonuje 3 sesje tygodniowo po 30 minut. Trening cardio wykonuj najlepiej rano na czczo lub zaraz po treningu siłowym. Tutaj masz stronkę na której znajdziesz łatwe do przygotowania posiłki: //////////http://www.musculardevelopment.pl/mdnews-tv/kuchnia-md///////////// lub możesz też korzystać z Dietetycznej kuchnia na zapytaj trenera.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie