Zadaj pytanie
2 stycznia 2014 18:59

Czy wszystkie formy białek w produktach są takie same?

Kiedyś słyszałem, że białka z niektórych produktów zbożowych itp. są mniej wartościowe od tych które są zawarte w mięsach i rybach. Czy to prawda? Z góry dziękuję za odpowiedź.
453
4
dodał odpowiedź 2 stycznia 2014 19:49
Białka pochodzenia zwierzęcego są pełnowartościowe - z nich budujesz masę i tylko je wliczasz do białek w diecie. Białka roślinne są niepełnowartościowe.
dodał komentarz 3 stycznia 2014 11:27
Dlatego unikaj białka sojowego.
dodał komentarz 3 stycznia 2014 20:38
Białko sojowe poleca się wegetarianom. Białko te ponadto jest niebezpieczne dla mężczyzn, ponieważ zaburza ich gospodarkę hormonalną.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie