Zadaj pytanie
3 stycznia 2014 11:58

Na czym smażyć swoje potrawy??

Witam. Widziałem już na filmikach jak smażył pan mięso na oleju z pestek z winogron czy oleju ryżowym . Czy można smażyć mięso i inne potrawy na oliwie z oliwek i czy jest ona zdrowsza od oleju słonecznikowego??? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
799
2

Witamy,

oleje, które nadają się do smażenia to:

- arganowy

- rzepakowy

- oliwe z oliwek

- ryżowy

- kokosowy

- palmowy

 

Nie wolno smażyć na olejach:

- słonecznikowy

- lniany

- sezamowy

- pestek dyni

- kiełek kukurydzy

- wiesiołka

- ostropestu

 

Nie powinien Pan smażyć potraw na oleju słonecznikowym.

 

Olej ryżowy jest bardzo uniwersalny, nie pozostawia do tego posmaku.

 

Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):

https://www.youtube.com/ZapytajTrenera

http://www.zapytajtrenera.pl

dodał odpowiedź 3 stycznia 2014 13:49
Jest zdrowsza jednak, jednak ja osobiście nie używam oliwy bo mi psuje smak podczas smażenia. Ja stosuje olej z ryżu i pestek winogron.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie