Zadaj pytanie
11 maja 2014 12:51

WItam witam bardzo wazne pytania postanowiłem przestac zajmowac sie odzywkami i dopiac diete mam kilka pytan a wiec?

1.Czy moge podbijac kcal tłuszczami oliwa rzepakowy(kujawski)??
2.Ryz po ugotowania z 50g robi sie 140 ale to znaczy ze jak zjadam 200g to po ugotowaniu jest 560g i tym samym ilosc wegli i kcal jest wieksza czy to sie liczy ilosc kcal i wegli w suchym nie ugotowanym ryzu (Sory za to pytanie moze troche bzdety ale naprawde nie wiem )
3.Czy martwy ciag jest konieczny czym moge go zastapic(jestem ekto naprawde po martwym chodz podnosze pusta sztange na drugi dzien plecki bola technicznie robie dobrze w innych cwiczeniach to nie wystepuje?
pozdro
1442
7
dodał odpowiedź
dodał komentarz 11 maja 2014 13:18
Wiesz chodzi mi o to ze jak ryz ma w 100g 61wegli a gdy gotuje woreczk 100g a po ugotowaniu jest 140 to mam wegle liczyc z tych 100 czy z tych 140??
dodał komentarz 11 maja 2014 13:29
Dzieki ziom :D
dodał odpowiedź 12 maja 2014 23:29
Moim zdaniem: 1.Myślę, że możesz podbijac kcal tluszczami, aczkolwiek mógłbyś w tym celu zasponsorować sobie jakieś zdrowe źródło tluszczy co dodatkowo pozytywnie wpłynie na twoje zdrowie, np. Oliwa z oliwek, dobrze by była extra vergine, z pierwszego tłoczenia 2.Licz kalorie z suchego nieugotowanego ryżu, przykładowo, masz zamiar ugotować 100g ryżu to liczysz kalorie dla tych 100g SUCHEGO ryżu, po ugotowaniu ryż nabiera wody więc kaloryczność się raczej nie zmienia :P polecam tabele-kalorii.pl , tam możesz poszukać kalorii każdego produktu i podliczać w ciągu dnia :) 3.Być może nie do końca poprawnie wykonujesz tylko ci się wydaje, Tomasz Lech nagrywał filmik, http://www.youtube.com/watch?v=-hU0OMciCxw aczkolwiek najlepiej jeśli przypilnuje cię ktoś doświadczony :) możesz zamiennie robić unoszenie tułowia z opadu, być może jak się troche wzmocnisz tym ćwiczeniem to lepiej ci pójdzie martwy :)
dodał odpowiedź 18 maja 2014 11:22
Oblicz swoje zapotrzebowanie w kalkulatorze np. na Potreningu.pl i dodaj do niego jakieś 500-800 kcal. Kalorie i makroskładniki możesz liczyć w kalkulatorze kalorii np. na Potreningu.pl Jedz 2-3 g biała na kilogram masy ciała, 1-1,5 g tłuszczy, a resztę zapotrzebowania uzupełniaj jedząc węglowodany. Produkty licz przed obróbką termiczną. Martwy ciąg jest jedym z podstawowych ćwiczeń ze względu na pobudzanie wydzielania hormonu wzrostu w organizmie.
dodał odpowiedź 28 maja 2014 19:08
po 1 to nie polecam podbijania kcal tluszczami typu kujawski jak juz co to oliwą z oliwek ablo olejem lnianym, liczysz wage ruzy przed ugotowaniem, bo po ugotowaniu to wodą pęcznieje i jest cięższy, martwy ciąg jest to w zasadzie jedno z najwzniejszych cwiczen na plecy ale mysle ze prostowanie brzbietu na maszynie z obciązeniem będzie gadawac podobne efekty w budowie prostownikow grzebietu
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie