Zadaj pytanie
7 grudnia 2014 12:47

Olej ryżowy a redukcja ?

Witam ,we wielu przepisach w necie (nawet tutaj u Michała K) ludzie podczas diety,redukcji smaża kurczaka na lyżce oleju ryżowego.

Czy to naprawdę zdrowe i można smiało tak postąpić ?
614
2
dodał odpowiedź 7 grudnia 2014 20:55
Siemanko, jak najbardziej tak. Olej ryżowy jest jednym z najlepszych olei do smażenia. Osiąga bardzo wysoką temperaturę dymienia.
dodał odpowiedź 9 grudnia 2014 00:07
Lepiej smazyc na oleju kokosowym lub smalcu, bo maja wyzsza temperature dymienia. pewnie mnie zjada za ten smalec, ale badania pokazuja, ze nie jest taki zly jak go maluja. podobnie bylo kiedys z zoltkami, ze niby cholesterol powoduje itp.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie